Ideco vol posar en marxa la ‘Viquipèdia de l’Horta’

0
207

La primera reunió de la nova Junta Directiva de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud (Ideco) abordà, a més de la distribució de responsabilitats dels seus membres i components, el projecte de full de ruta per a l’exercici de l’any vivent, una proposta que interessa sobretot a la seua base social i que servirà com a programa de 2017.

Escribir-artículos-internet

El full de ruta d’Ideco pensa posar en marxa una ‘Viquipèdia’ comarcal, amb objecte de subratllar l’existència de persones, indrets, racons, fets i eines característiques d’aquesta geografia que ocupa un territori concret i que abraça una vintena de pobles amb peculiaritats pròpies.

Quan a la “Viquipèdia de l’Horta” es començarà a bastir amb un miler de personatges de reconegut prestigi que, al llarg del segle XIX, XX i XXI, han tingut una incidència evident sobre comportaments, filosofia, patrimoni, cultura i realitat política. Posteriorment s’abordarà la inclusió d’institucions, monuments, racons i indrets d’interés.

Ideco també vol recuperar la xarxa de corresponsals culturals en cada localitat de l’Horta Sud, persones que ajudaran a crear aquest mapa històric, social, cultural i patrimonial, que tindrà un lloc virtual a la xarxa i que podrà ser consultat des de qualsevol punt del planeta via Internet.

La nova Junta Directiva es planteja abordar problemàtiques i temes totalment arrelats a l’actualitat de cada poble i no es descarta tenir incidència sobre els plans de recuperació i protecció de l’Horta, que siguen llançats pel govern valencià.

Com a tercera proposta, es troba la publicació del número 9 del Annals de l’Ideco, que recollirà treballs investigadors de Manises, Massanassa, Aldaia, Alaquàs, Paiporta, Silla, i Torrent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here