Alaquàs presenta la xarxa d’horts urbans al II congrés nacional d'agricultura ecològica, urbana

5 lecturas
Alaquas. Huertos Urbanos
Foto: http://huertosurbanosalaquas.blogspot.com.es/

Alaquàs ha presentat el projecte de la xarxa d’horts urbans en el II congrés nacional d'agricultura ecològica, urbana i periurbana que se celebrarà a Utrera (sevilla) els dies 13, 14 i 15 de març. En aquesta segona edició el Congrés d'Agricultura Ecològica, organitzat per la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica (SEAE), estarà centrat en els Horts Urbans, Autoconsum i Participació Social.

La persona encarregada de presentar el projecte en el congrés serà Lluis Planells Alos, Enginyer Tècnic Agrícola, responsable tècnic dels Horts Urbans d'Alaquàs, que a més a més aprofitarà per a conèixer altres experiències semblants que puguen servir per a millorar el projecte d'Alaquàs.

Alaquàs va inaugurar el dissabte 30 de novembre la primera fase de la xarxa d’horts urbans, una iniciativa de l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura i oferir als veïns i veïnes la possibilitat de gaudir d’un hort urbà. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va inaugurar oficialment el projecte junt als adjudicataris i adjudicatàries de les diferents parcel·les.

La primera xarxa d’horts urbans d’Alaquàs té un total de 76 parcel·les ubicades en la parcel·la rústica anomenada “l’Hortet de Ramon”, en la partida de la Sequieta, junt a les instal·lacions municipals esportives del Terç i amb una extensió en aquesta primera fase de 7.688 metres quadrats. La seua dotació ha estat fruït d’un acord entre l’Ajuntament i els propietaris veïns i veïnes d’Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental i la recuperació de l’agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l’intercanvi generacional.

 

Els horts es van adjudicar el passat 30 d’octubre mitjançant un sorteig públic per a un període de dos anys a través de diversos procediments.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí