Homenatge en València dels néts als iaios per la seua labor diària

0
4 lecturas

El Saló de Cristall de l'Ajuntament ha acollit aquest dimecres a desenes d'escolars per a recollir el seu diploma de participació en el certamen “Iaio/a vull contar-te una cosa”, un concurs de relats sobre els iaios i iaies en el marc de la 35a Setmana de les Persones Majors, que organitza la Regidoria de Persones Majors.

Per segon any consecutiu, la Regidoria ha impulsat un certamen per als col·legis de València amb el qual els xiquets i les xiquetes de la ciutat poden retre homenatge als seus iaios i iaies. En esta ocasió, els alumnes de quatre centres escolars han participat amb escrits i dibuixos en una iniciativa que pretén ressaltar el valor de iaios i iaies en la vida dels més xicotets.

L'acte ha sigut presidit per la regidora de Persones Majors, Sandra Gómez, qui ha destacat l'afecte que els més xicotets mostren cap als seus majors. «En esta Setmana del Major volem que tota la ciutat es bolque amb les nostres persones majors, i quina millor forma de fer-ho que fomentant entre els més xicotets els valors del respecte, l'afecte i l'amor que han de tindre a les persones que els cuiden, com són els seus iaios i iaies», ha afegit Gómez.

Els centres que han participat en aquesta edició són el Col·legi de Jesús, el Col·legi de las Arenas, el Col·legi Nou d’Octubre i el Col·legi San Pedro Pascual. L’alumnat i el professorat participants han acudit a l'Ajuntament per a recollir uns diplomes commemoratius, i s'han mostrat disposats a continuar col·laborant en el certamen que promou el respecte intergeneracional.

«Per boca dels més xicotets s'ha posat en valor el treball que fan les persones majors per les seues famílies cada dia», ha destacat la regidora. Celia i Belén, del Col·legi Nou d’Octubre, i Javier, Lucas i Carla, del Col·legi San Pedro Pascual, han sigut els encarregats de recitar les emotives narracions en les quals els protagonistes són els iaios i iaies.

Des del Consistori es pretén que l'any 2019 esta iniciativa es torne a repetir, i que la participació per part dels centres escolars continue augmentant.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí