Guanyant Torrent es posiciona en contra de l’enderrocament d’una vivenda modernista

585

casa1La plataforma ciutadana torrentina Guanyant Torrent, assabentada de l’ordre d’enderrocament d’un habitatge modernista existent al xamfrà de Camí Reial i Sant Lluís Bertran, manifesta la seua “total oposició” en considerar que aquest fet “suposa una manca de respecte i de sensibilitat pel patrimoni urbà del poble”.

Jaume Santonja, regidor d’aquesta coalició, s’alinea del costat de l’expert en patrimoni Tomàs Roselló i se suma a la “necessitat de preservar per a l’esdevenidor, no sols aquest edifici singular, sinó la resta d’altres habitatges de la zona que també tenen semblants característiques”.

Per a Santonja, “no sols consisteix a salvar de la picoleta la font de la bàscula, sinó també el seu entorn urbà, ja que d’ací a uns anys difícilment es podrà explicar a les generacions futures l’entramat urbà d’aquest sector del poble que tanta influència va tenir el posterior eixample del Camí Reial i els voltants”.

Guanyant Torrent considera que cal tindre en compte que aquest conjunt on es troba també l’antiga bàscula municipal i una font ornamental de l’època, era el començament del camí de la Font de Sant Lluís o del Xorro, pel que aquesta pèrdua del patrimoni “pot ser molt greu”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.