Guanyant Torrent demana un model sociocultural inclusiu que aculla i atenga les persones migrants

524

La Plataforma Ciutadana Guanyant Torrent, davant la diada internacional dels pobles indígenes, marcada al calendari cívic per al diumenge 9 d’agost, defensa el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar la comprensió de la diversitat cultural, la sensibilització de la població d’acollida i el respecte mutu en la convivència intercultural.

Torrent compta amb una població migrant pròxima a les 12.000 persones. L’escolarització durant el curs 2014 – 2015 ha acollit 1.141 alumnes de famílies immigrants. En aquest context, Guanyant Torrent aposta per un model sociocultural inclusiu que aculla i atenga la persona migrant, orientant i informant sobre la societat d’acollida, així com rebutjant i denunciant qualsevol posició que incite a actituds o manifesacions discriminatòries, xenòfobes o racistes.

Per aquest motiu, Guanyant Torrent es posiciona en contra de l’existència de centres d’internament per a estrangers (CIES) sota la ferma convicció que “cap persona és il·legal”. S’han de crear centres d’acollida multidisciplinar de gestió pública en coordinació amb l’Horta Sud i organitzacions especialitzades, on les persones usuàries troben una referència de suport per a construir el seu desenvolupament i integració.

La plataforma ciutadana dóna suport a la necessitat d’agilitzar i simplificar els tràmits de regularització administrativa i defensa el dret a vot per a les eleccions municipals de les persones migrants, a partir d‘un any de permanència i de tres anys per a la resta d’eleccions. Per a la construcció d’una ciutat més tolerant i inclusiva, proposem que es garantisca l’empadronament a aquelles persones residents al municipi de Torrent.

S’han d’adequar espais on es puguen dur a terme activitats educatives i lúdiques de les diferents cultures existents a la vila, amb completa disposició ciutadana i amb l’única limitació de dates. Uns espais oberts al conjunt de tota la població i que siguen llocs de referència per a l’impuls de la convivència intercultural a la ciutat.

En aquesta data internacional dels pobles indígenes, Guanyant Torrent subratlla la necessitat de donar suport i difondre aquelles accions i activitats que emanen de l’organització ciutadana i que estiguen encaminades a l’apropament cultural i a la millora de la inclusió social.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.