El Govern de Godella no pot tirar endavant els pressupostos de 2019 i prorrogarà els actuals

565

En la sessió plenària del mes de novembre, celebrada el darrer dia 29 a l’Ajuntament de Godella, es portava a debat l’aprovació dels pressupostos municipals de 2019. Uns pressupostos que el grup de Govern va decidir retirar en conèixer que no s’aprovà el límit màxim no financer –primer punt de l’ordre del dia-, amb el vot en contra de tots els partits de l’oposició. EU, malgrat formar part del grup de Govern, va manifestar la seua intenció d’abstenir-se en cas que s’hagueren arribat a votar els pressupostos.

El límit màxim no financer, o sostre de despesa, que es portava a aprovació, estava fixat en un import de 12.191.920,35 euros, tenint present que “el mateix no és representatiu, per partir el seu càlcul de l´incompliment de 2017, pel que s'han de tindre especialment en compte les previsions de plans aprovats i justificar les desviacions, adoptant les mesures que, si escau, siguen precises a la liquidació de l'exercici pressupostari de 2018”, va explicar el regidor d’Hisenda, Voro Soler.

L’alcaldessa, Eva Sanchis, va afegir que els pressuposts de 2019 eren “uns pressupostos prudents, doncs per primera vegada en este Ajuntament estan elaborats amb superàvit, amb l’objectiu d’ajustar les despeses i evitar així les situacions d’inestabilitat dels propers anys, en què s’haurà de fer front al pagament del deute per expropiacions”.

Sanchis va lamentar “profundament” l’actitud del grup municipal EU, i va recordar que la no aprovació d’estos pressupostos suposarà la pròrroga dels comptes de 2018 i la impossibilitat per realitzar inversions i atorgar subvencions, perquè estes partides no es poden prorrogar. “Això afectarà, i molt, a la vida associativa d’este poble”, digué.

“La nostra responsabilitat com a grup de Govern era portar estos pressupostos i així ho hem fet. Continuarem treballant per tractar d’aprovar-los durant els propers mesos, encara que sabem que, amb eleccions a la vista, serà molt complicat”, afegí Sanchis.

El grup municipal Ciutadans fou el primer en intervindre, i ho va fer a través de la regidora Elvira Navarret, que va explicar el seu vot en contra basant-se en els informes d’execució d’ingressos i despeses del tercer trimestre de 2018.

“Veiem uns pressupostos encaminats a un any electoral, unflats en inversions que són un còpia i enganxa de les partides de l’any passat, però no ha hagut una execució real de la despesa. Amb la qual cosa, vista la credibilitat de l’any anterior, este any serem prou més negatius a l’hora de creure que faran alguna cosa pel que fa a la inversió en infraestructures”, va dir Navarret.

El portaveu del PP de Godella, José Mª Musoles, també va expressar el vot en contra del seu grup, fent referència a distintes qüestions relacionades amb els ingressos, com per exemple la bonificació de l’IBI rústic, que este partit demanava fer extensiva a totes les persones propietàries de terres i de la qual s’han beneficiat cinc persones en 2018.

El portaveu popular també va referir-se a l’acord per al pagament de la sentència d’EDIFESA, que va qualificar com un “mal negoci perquè es va deixar a tota l’oposició fora de la negociació”.

Les intervencions dels partits de l’oposició van finalitzar amb el parlament d’Irene Ferré, portaveu del grup Canviem Entre Tots, que va denunciar que “tots estos anys hem fet propostes als pressupostos, però no s’han admès mai, així que entendreu que enguany no presentem cap proposta nova”.

Ferré va reivindicar algunes d’estes propostes pendents, com eren acabar les obres del parc Doctor Valls, arreglar la plaça Doctor Cabo, instal·lar fanals solars en el barri Conxeta, acabar l’accés per a vianants al centre comercial Consum, fomentar el polígon, dotar d’una partida econòmica al procés de remunicipalització de l’aigua, o habilitar un espai coworking per a emprenedors.

Per la segua part, la regidora d’EU, Paquita Mocholí, va explicar que des del seu grup es van presentar huit aportacions, de les quals s’acceptaren parcialment quatre i s’obviaren altres tantes. Mocholí, que va parlar d’ecologia i medi ambient, de promoció de l’ocupació juvenil, d’inundacions i de solidaritat, va manifestar la intenció del grup d’abstenir-se en cas que s’haguera produït la votació dels pressupostos de 2019.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.