Godella incorpora el servei de preparació al part en l’aigua i dinàmiques de parella

0
136

preparació part a l'aigua godellaL’Àrea de Sanitat de l’Ajuntament de Godella ha tancat un acord de col·laboració amb la Piscina Municipal, mitjançant el qual les dones en estat podran realitzar la preparació al part en l’aigua. «Es tracta d’un nou servei amb una demanda creixent i que té un cost zero per a l’Ajuntament», va ressaltar la responsable de Sanitat, Remedios Catalunya.

Els beneficis d’aquest mètode són molt interessants, segons la matrona del Centre de Salut de Godella, Lola Serrano: “la preparació al part en l’aigua és un mètode de treball amb les embarassades que els permet aconseguir una forma física, respiratòria i psicològica adequada durant la seua gestació”.

Es tracta d’una pràctica usada a França per les matrones des de fa més de 30 anys. Aquesta modalitat d’educació maternal permet a la gestant treballar en un mitjà similar al que es troba el bebè, en què el seu cos és més lleuger a causa de la ingravitació que exerceix l’aigua, cosa que afavoreix el treball sense sobrecarregar les articulacions, flexibilitzar la pelvis i treballar a contraresistència, usant l’aigua com a element, segons va explicar Serrano, qui va recordar que “en trobar-se en un mitjà similar al de l’úter, la mare associa emocions, sentiments i vincles més segurs amb la seua gestació”.

Una altra de les activitats noves en la preparació al part que es realitza al Centre de Salut de Godella són les dinàmiques amb la parella. “Aquestes sessions sorgeixen arran de la necessitat d’implicar la parella en la difícil tasca que és la paternitat i la maternitat, sense perdre de vista la unitat com a parella”, va assenyalar la matrona. La iniciativa consisteix en una sessió d’unes tres hores de durada en la qual es treballen els aspectes emocionals sense censura. Es realitza tot aquest treball mitjançant dinàmiques grupals, individuals i de parella a través del tacte, de la pintura, del ball, del massatge…

Aquest treball és molt nou ja que, a voltes, en l’àmbit sanitari, ens enfoquem a donar-los informació sobre aspectes mèdics, com és el part, el nounat, la lactància… i moltes vegades ens oblidem de treballar l’aspecte psicològic i de parella”, va concloure Serrano.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.