Godella habilita dos serveis de recollida de residus pioners a la Comunitat Valenciana

502

contenidors godellaL'Ajuntament de Godella ha habilitat dos serveis de recollida pioners a la Comunitat Valenciana. D'una banda, s'han instal·lat contenidors específics de restes vegetals i, de l'altra, s'ha iniciat un servei de recollida orgànica per a grans productors.

75 contenidors de restes vegetals permetran evitar que el brancatge, les restes de podes, de gespa, etc. s'acumulen en les voreres i al costat dels contenidors convencionals a qualsevol hora del dia. Es tracta d'un servei pioner a la Comunitat Valenciana que, després de prop de dos anys d'estudis, valoració i desenvolupament, ara veu la llum en aquesta localitat de l'Horta.

Funcionarà amb una targeta –individual per habitatge o per comunitat de veïns, segons els casos– que en deixarà un registre d'ús. D'aquesta manera, es podrà fer un seguiment de les persones que dipositen les seues restes vegetals als contenidors. Les targetes es repartiran a l'Ajuntament.

Prop de 1.000 tones de restes vegetals es van arreplegar l'any passat dels carrers de Godella. Els contenidors es poden identificar fàcilment perquè, a més de ser més grans que els de residus domèstics –1700 litres–, estan senyalitzats amb un cartell adhesiu específic.

El servei habitual de recollida de restes vegetals al carrer, que es realitza tots els dijous, es continuarà duent a terme mentre s'acaben d'instal·lar els contenidors i de repartir les targetes. Una vegada se'n concloga el procés, el servei s'anirà reduint progressivament i només s'arreplegaran les restes que es dipositen en l'interior dels contenidors i les dels avisos rebuts per a podes massives, en les condicions establides i únicament el dia que corresponga.

La campanya té una altra sèrie d'eixos com el bon ús dels contenidors, la instal·lació de papereres per a excrements d'animals i la recollida orgànica de grans productors. Godella serà el primer municipi de la Comunitat Valenciana a arreplegar directament la matèria orgànica separada de col·legis, supermercats, restaurants, comerços locals i altres entitats que, com a conseqüència de l'activitat que realitzen, produeixen grans quantitats de restes orgàniques.

Aquesta iniciativa s'emmarca en una prova pilot de l'Ajuntament, mitjançant la qual es pretén situar el municipi al capdavant de la recollida separada a la Comunitat Valenciana. A més, es manté el servei de recollida de residus domèstics previ avís al número de telèfon 963 527 080.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.