Godella demana al CJC un informe per a caducar el PAI que projectava 600 vivendes al paratge de la torreta del Pirata

1564

El ple de l’Ajuntament de Godella va aprovar, a la sessió ordinària del mes de setembre, sol·licitar un informe al Consell Jurídic Consultiu (CJC) per a declarar la caducitat del PAI de sectors 31 i 32 (on s’ubica la coneguda com Torreta del Pirata), després l’11 anys sense haver-se executat, gràcies als vots favorables de Compromís, PSOE i EU, i l’abstenció de Canviem Entre Tots.

El PAI projectava la construcció d’entre 550 i 600 vivendes en més de 92.000 m2 de parcel·les edificables. Tot i aprovar la caducitat del PAI, a la espera de l’informe del CJC, des del Govern municipal puntualitzen que això no suposaria necessàriament la requalificació dels terrenys com a no urbanitzables.

Una edil del PP també es va abstindre, i tres dels seus companys juntament amb el regidor de Ciutadans van votar en contra, la qual cosa no va impedir que aquesta proposta eixira endavant. Per a l’alcaldessa, Eva Sanchis, fou “sorprenent l’actitud del PP, en una defensa acèrrima dels interessos de la propietat”.

Tant el PP com Ciutadans van manifestar la seua intenció d’acatar l’informe del tècnic municipal, que recomanava la continuïtat d’aquest PAI, tot i atenent a l’interès general. No obstant, Sanchis va assenyalar que “l’apreciació de l’existència d’interès general com a causa de no caducitat del PAI és competència dels representants de la població al ple i no d’un tècnic municipal”.

L’alcaldessa va recordar a la corporació que, al demanar l’informe del Consell Jurídic Consultiu, s’està complint amb la legalitat i que “resulta vergonyós que durant tots estos 11 anys no s’haja executat el PAI i ningú haja fet res”. Hi ha causa legal per a la caducitat, donat l’incompliment de la societat responsable de la urbanització de les obligacions que tenia com a tal, i la proposta sol·licitada en el termini d’al·legacions per la mercantil suposa una modificació del projecte d’urbanització que va en contra de l’article 135 de la LOTUP, que estableix el següent: “si fora necessari que l’actuació urbanística s’executara en forma diferent a la programada inicialment, haurà de procedir-se a la resolució del programa d’actuació en vigor i a la tramitació d’un altre sota les condicions pertinents d’acord amb la llei”.

L’expedient complet serà ara remés al Consell Jurídic Consultiu per a que aquest emeta el dictamen preceptiu però no vinculant a la proposta de caducitat de l’esmentat PAI.

El PAI dels sectors 31 i 32 afecta 158.842,65 m2 de superfície total. Establia 92.333,30 m2 són parcel·les edificables amb 59.604,28 m2 de sostre edificable el que suposaria entre 550 i 600 vivendes noves.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.