Godella acull el 26 d’abril la III Marxa Escolar per l’Horta

635

El proper dijous 26 d’abril tindrà lloc la tercera edició de la Marxa Escolar per l’Horta, que en aquest cas estarà enfocada en l’horta de Vicent Andrés i Estellés amb l’objectiu de commemorar el 25é aniversari de la mort del poeta. L’eixida es realitzarà des del parc de Molí de Godella.

Aquesta activitat, organitzada des de la Xarxa d’Escoles per l’Horta, pretén establir un punt de trobada entre els centres educatius de la comarca que servisca per conèixer i posar en valor el nostre entorn agrari. En la edició de l’any passat, celebrada a Vilanesa, participaren uns 350 alumnes de 10 centres diferents.

Sobre la Xarxa d’Escoles per l’Horta

La Xarxa d'Escoles per l'Horta és una agrupació de docents tant de Primària, com de Secundària, i d'escoles d'adults, de València i de diferents pobles de l'horta. A hores d'ara agrupa a prop d'una quinzena de centres i més d'una vintena de docents. Compta amb la col·laboració estable d'ONGs i associacions: VSF-Justícia Alimentària Global, Per l'Horta i la AAVV d’Orriols.

La Xarxa va sorgir en la primavera de 2015 a partir d'un grup de docents i membres d'associacions vinculades a l'horta, l'alimentació i l'ensenyament. En el curs 2015-2016, la seua activitat central va ser l'organització de la I Marxa Escolar Per l'Horta el 22 d'abril, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra. Aquesta jornada es va plantejar com una marxa (caminant o en bicicleta) per l'horta i una trobada d'alumnes dels centres participants a l'escola pública de Bonrepós i Mirambell, que actuà com a centre d'acollida. Hi assistiren uns 500 alumnes de 14 centres.

La Xarxa, a més, serveix com una estructura de suport i difusió d'activitats, materials i iniciatives tant pedagògiques como d'altres relacionades amb horts escolars, l'agroecologia i l'alimentació saludable. Els membres de la Xarxa busquen, a més, mantindre un constant intercanvi d'experiències pedagògiques i treballs que es realitza als centres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.