Godella aconsegueix reduir el deute amb el Sagrat Cor fins als 8, 1 milions d'euros a pagar en 15 anys

428

cartel acuerdo monjas godellaEl pròxim 24 de febrer, a les 19.30 hores, al teatre Capitoli, responsables de la corporació municipal de Godella explicaran a la ciutadania l'acord definitiu al que s'ha arribat amb la congregació del Sagrat Cor de Jesús i que elevaran al Ple el dijous dia 26. En el text signat es reflecteixen els acords aconseguits després que les religioses obriren la negociació el passat mes de setembre de 2014 amb la proposta de quedar-se 9.384, 88 m2 dels 26.087, 42 m2 totals per a expropiar i descomptar-los del preu final.

També han acceptat el pagament fraccionat en 15 anys i reduir els interessos de manera que el preu total passaria dels 18 milions (més els interessos que s'anirien generant a partir d'ara, a raó d'uns 500.000 euros a l'any) a 7, 2 milions més el 2% d'interès que es generarà en els pròxims 15 anys, és a dir, 8, 16 milions.

Els terrenys que es quedarà la Societat del Sagrat Cor i que s'exclouen de l'expropiació passaran de ser zona verda a sòl dotacional privat per a ús docent. A més, la Congregació ha cedit a l'Ajuntament 401, 84 m2 per a facilitar l'accés a la zona verda per la part de l'antic CEFIRE, a la plaça d'Enric Cullell.

El pla de pagaments acordat significarà que l'Ajuntament de Godella haurà d'abonar una mitjana de 500.000 euros a l'any durant els pròxims 15 exercicis. No obstant açò, si durant alguna de les anualitats contemplades, l'Ajuntament de Godella disposara del capital necessari per a amortitzar una quantitat superior a la inicialment establida, es realitzarà una modificació del calendari de pagaments que, sense reduir el nombre d'anys a satisfer la sentència, reduirà les amortitzacions i els interessos a satisfer en exercicis posteriors.

Perquè l'acord es faça efectiu haurà d'aprovar-lo el ple de l'Ajuntament de Godella el pròxim 26 de febrer així com també la magistrada encarregada de l'execució de la sentència. Amb açò es tancarà un conflicte que porta obert ja 25 anys i que “permetrà fer front a l'obligació d'executar la sentència d'una manera assumible per l'Ajuntament, evitant així una intervenció judicial del consistori que faria inviable mantenir la qualitat de vida del poble”, segons van assenyalar fonts municipals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.