GESPA aprova els seus pressupostos en el primer Consell d’Administració presidit pel regidor de Compromís Juanma Ramón

581

Els pressupostos, de més de 10 milions d’euros, i el programa d’actuacions de GESPA per al 2017 han estat aprovats en el primer Consell d’Administració presidit pel regidor de Compromís Juanma Ramón després de signar amb el PSPV l’Acord del Batà i entrar al Govern municipal. Tant el pressupost com el programa d’actuacions han contat amb els vots a favor de Compromís, PSOE i PASIP. Ara, ambdós documents aniran a la Junta General per a què siguen aprovats pels seus membres.

El pressupost inclou l’augment demanat per cada àrea de gestió municipal en partides molt significatives, com ara, la vigilància i prevenció d’incendis forestals que passa de 0 a 72.390 euros. Per a Ramón, este augment respon a la necessitat de plasmar sobre el pressupost una encomana que ja es va realitzar l’any 2016 tot i no estar prevista al pressupost. “El bosc de la Vallesa és un espai únic a la comarca de l’horta, amb uns valors ecològics i mediambientals que cal protegir. Amb esta encomana estarà vigilat de maig a octubre, els mesos amb més perill d’incendi”, ha declarat Ramón.

El manteniment de vies públiques, una partida fins ara inexistent, passa a tindre un pressupost de 700.500 euros. Amb esta partida, l’empresa pública pretén donar resposta a una reivindicació històrica dels veïns de Paterna per tal de garantir el bon estat i evitar el deteriorament per ús de les vies.

També augmenta considerablement el pressupost destinat a la neteja de solars i excrements de gossos. Una partida pressupostària que es multiplica per més de quatre, passant de 60.000 euros a més de 265.000. Una de les principals queixes dels veïns de Paterna és la brutícia dels carrers i, més en concret, els excrements de gossos que en algunes zones de Paterna pot acabar convertint-se, fins i tot, en un problema sanitari.

La partida destinada a l’escola Infantil de la Coma augmenta, també, en més de 40.000 euros. En este sentit, Ramón ha declarat: “gràcies a la Conselleria d’Educació dirigida per Marzà, hem pogut augmentar el pressupost destinat a l’escola infantil de la Coma i continuar realitzant una important labor d’ensenyament, cura, alimentació i suport als xiquets i xiquetes d’este barri de Paterna”.

El pressupost total augmenta en vora 2 milions d’euros més de despesa per a encomanes en les àrees d’Inclusió social, Infraestructures i Zones Verdes. L’augment dels recursos en tasques de millora de l’entorn, les infraestructures i els serveis socials “encaminen la transformació de l’empresa com a ferramenta al servei de la ciutadania, per a desenvolupar els serveis públics municipals essencials, abandonant definitivament els castells en l’aire, descontrol i malbarataments a què estàvem acostumats en l’era popular”, afegeix Ramón.

En aquest sentit, el Consell d’Administració també ha aprovat la modificació de les regles internes de contractació imposades pel PP. Fins hui, els serveis que prestava l’empresa pública podien subcontractar-se sense cap control ni publicitat fins a 50.000 euros. Ara, l’empresa pública es cenyirà a la mateixa reglamentació que l’Ajuntament per als contractes menors de serveis, fixant el sostre en 18.000 euros, com qualsevol administració pública.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.