Gaspar Llamazares porta al Congrés la situació de l’ex Hospital Militar

0
46
Bankia

El diputat de IU al Congrés dels Diputats Gaspar Llamazares ha presentat una bateria de preguntes dirigida al Govern sobre la situació de l’ex Hospital Militar. El diputat pregunta, entre d’altres, sobre si el Govern ha valorat la compatibilitat de la gestió privada en patrimoni públic de Defensa encara que haja sigue transferit a la Generalitat pel que demana, també, les condicions que es posaren per a dur endavant l’acord.
El regidor d’EUPV Mislata, Salvador García de la Mota, ha insistit en la posició d’IU en el conjunt de l’Estat unànime al voltant de la gestió pública dels centres hospitalaris i, en concret, de la defensa de la sanitat pública i gestió pública que des del principi han vingut defensant el col•lectiu i els regidors de la localitat de l’Horta Sud.

García de la Mota ha assenyalat que Llamazares es fa ressò d’un tema rellevant com és la “especial incidència de la situació actual del conjunt de personal funcionarial i laboral afectat pel que fa a l’esmentat hospital”. El regidor ha incidit que aprofità la visita de Gaspar Llamazares a València recentment per tal d’intervindre en taula redona al voltant de la sanitat pública i s’arrodoní la formulació de la pregunta amb la qüestió ben sensible de la situació laboral, “ja que s’està creant, a hores d’ara, una xarxa comarcal de plataformes en defensa de la gestió pública”.

De la mateixa manera, el regidor remarca un element del qual no s’ha parlat massa ni gens com és la “compatibilitat o incompatibilitat de la gestió privada de l’ex Hospital Militar amb allò que constitueix patrimoni públic del Ministeri de Defensa”, una quesito on subjau la idea que amb el patrimoni comú i públic no es pot fer negoci a través d’empresa privada.

García de la Mota ha destacat que EU no renuncia de cap manera a dur endavant, no sols el recolzament a qualsevol iniciativa unitària (com ara les plataformes recolzades per sindicats, partits i grups veïnals), sinó també la denuncia a qualsevol pacte o acord que ha significat l’abandó de la defensa de la gestió pública.

Concentració davant Conselleria

La situació dels treballadors del ex Hospital Militar no està massa clara després de que el centre sanitari pase a formar part del àrea de Manises, sota gestió privada. Els sindicats han portat hui la seua tradicional concentració a la porta de l’Hospital fins la Conselleria de Sanitat on proa d’un centenar de persones s’han manifestat per la sanitat pública.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here