Foios cancel·la anticipadament 245.000 euros amortitzant ja 850.000 durant el 2018

820

L’Ajuntament de Foios ha cancel·lat anticipadament el préstec de 245.000 euros sol·licitat l’any passat per a fer front a una sentència per la urbanització del Sector Sud. El préstec s’ha tornat amb el superàvit del 2017, amb què també s’han pagat factures anteriors al 2015.

ajuntament de FoiosAmb esta cancel·lació anticipada, segons ha explicat l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, l’Ajuntament de Foios haurà amortitzat durant el 2018 més de 850.000 euros de deute, “deixant-lo en el 47%, molt lluny del 107% que hi havia a juny del 2015”.

Segons Ruiz, “l’amortització de quasi 1 milió d’euros en el 2018, sobre un pressupost municipal de només 5 milions, és un esforç enorme que hauria de fer reflexionar el govern de l’Estat per les restriccions a les que obliga als municipis i que acaben patint els veïns”.

Tanmateix, l’alcalde ha mostrat la seua satisfacció perquè, “en menys de quatre anys, hem eixit de la bancarrota i hem sanejat l’Ajuntament, paguem puntualment a proveïdors i hem fet front a sentències i expropiacions per valor d’1 milió i mig d’euros, complint amb el Pla d’Ajust compromès amb l’Estat, sense deixar de fer inversions i sense incrementar la pressió fiscal”.

El regidor d’Hisenda, Gumer Ynarejos, s’ha mostrat també satisfet i ha afegit que “a este ritme d’amortitzacions, tant ordinàries com anticipades, l’Ajuntament haurà deixat l’endeutament a zero en dos o tres exercicis”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.