Flors, versos i cants per a la Mare de Déu en el Trasllat a Torrent

0
462

La ciutat de Torrent va celebrar ahir el Trasllat de la Mare de Déu dels Desemparats de les Falles de 2017. Un acte on els versos, els cants i les flors van destacar en la cercavila que la falla Cotxera oferix any rere any a la Geperudeta. Les falleres majors de Torrent, Carmen Sirvent i Paula Giménez, juntament amb les corts d’honor, acompanyaren els màxims representants de la comissió, Eva María Carrillo, Nerea Árboles i Christian Macías, pels carrers de la localitat.

Més de mig miler de devots entre fallers, veïns i curiosos es van apropar a veure este acte ple d’emoció. L’alcalde Jesús Ros i el regidor de l’àrea de Festes, Alfred Costa, acompanyats per membres de l’equip de govern no van voler perdre’s estos poemes i cants. Totes les comissions falleres del municipi participen en el Trasllat, on els representants oferixen un ram de flors a la patrona dels valencians.

Primer dia d’ofrena a Torrent

Esta vesprada a partir de les 18.30 hores tindrà lloc la primera ofrena que comença en la Font de les Granotes de l’avinguda al Vedat i acaba en la plaça de l’església. Les falles que participen hui en l’ofrena són: Falla Escultor Vicent Pallardó, Parc de Trénor, Cronista Vicent Beguer i Esteve, Santa Llúcia, Camí Reial, Sant Amador-Esparter, Xenillet, Carrer Benemèrita Guàrdia Civil, Pare Méndez, Sant Roc, Ramón y Cajal, Sedaví i Àngel de l’Alcàsser.

En últim lloc desfilarà la Falla Avinguda acompanyant la seua fallera i màxima representant infantil de Torrent, Paula Giménez, juntament amb la seua cort d’honor, que seran les encarregades de tancar la primera jornada d’ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats.

La segona ofrena i la Cremà ocupen el cap de setmana a Torrent

Les falles de Torrent arriben al seu equador i la ciutat està plena de color, olor de pólvora i devoció per la gran festa de Sant Josep. Ahir va tindre lloc la primera jornada d’ofrena que va acabar amb el lliurament del ram de la fallera major infantil, Paula Giménez, que ja va perfilant el mantell de la patrona. Una ofrena especial en la qual participaren també les 40 falleres major infantils de Torrent, ja que enguany es commemora el 40 aniversari de la primera fallera major infantil de la ciutat. Demà dissabte es celebrarà la segona ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats i amb l’últim ram, el de la fallera major de Torrent, acompanyada per la cort d’honor, es completarà el mantell de la patrona dels valencians.

En el segon dia d’ofrena, les falles que desfilaran són: El Molí, Avinguda Reina Sofia Plaça Pedro Iturralde, Lope de Rueda, Sant Valerià, Avinguda Segon Tram, Saragossa-Parc Central, Nicolau Andreu, Sant Gregori, Cotxera, Sants Patrons, Carrer Toledo, Poble Nou, Antonio Pardo, La Plaça, Plaça de la Concòrdia i la Falla Avinguda, acompanyant la seua fallera i màxima representant torrentina d’enguany, Carmen Sirvent.

Diumenge, la festivitat de Sant Josep començarà amb la missa tradicional en honor al sant a les 12.00 hores en la parròquia de Sant Josep, seguida de l’homenatge al Granerer a les 13.30 hores i l’última mascletà a les 14.30 hores al peu de l’Ajuntament de Torrent. A la nit, la festa fallera finalitzarà amb la crema dels 58 monuments que hi ha plantats a la localitat. A les 21.00 hores es cremarà el monument de la falla Avinguda, guanyadora de secció especial, i on estarà present la fallera major infantil, Paula Giménez, i la seua cort juntament amb els màxims representants infantils de la comissió.

A les 01.00 hores serà el torn del monument major guanyador de secció especial, que enguany pertany a la comissió Ramón y Cajal. La fallera major de Torrent, Carmen Sirvent, juntament amb la cort d’honor, acompanyaran la fallera major d’esta falla en un acte ple d’emoció, on el color, la màgia i el treball d’un gran any es convertirà en cendres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here