Fimel 2015 arranca amb més de 60 expositors i com l’inici d’un nou impuls per al comerç i l’economia locals

0
303

CartellFimel2015La Fira Agrícola i Comercial de Meliana (FIMEL) celebrarà enguany l’edició que fa setze. L’objectiu des de la seua creació és oferir una mostra de l’activitat comercial, professional, agrícola i econòmica del municipi per al conjunt de la comarca, amb la finalitat de donar a conéixir els diferents servicis que s’hi oferixen, consolidar la clientela i potenciar els sectors econòmics locals.

Segons diu l’alcalde, Josep Riera, “l’edició d’enguany pretén ser un punt d’inflexió, i alhora d’impuls, per tal de rellançar este espai firal consolidat en el temps i fer front a nous reptes”. Amb esta finalitat, ja s’han introduït alguns canvis, com ara incentivar una major participació d’expositors, que es torna a situar per dalt dels seixanta, una de les xifres més elevades en la història de la fira i amb una participació major del comerç local. Com diu l’alcalde “es tracta d’oferir espais que puguen contrarestar els efectes negatius d’estos anys de crisi econòmica en el teixit comercial i productiu de Meliana i dinamitzar els diferents sectors econòmics locals”.

També s’ha buscat una programació al voltant de la fira més atractiva per a les persones que ens visitaran, en la línia del que ja es va iniciar en l’edició anterior. Es repetix el mercat medieval i es reforcen les activitats musicals i d’animació. També s’augmenten les degustacions i demostracions al públic. El fi de festa amb el correfoc de la Colla de Dimonis de Massalfassar també busca l’afluència de públic fins a l’últim minut.

Pel que fa al sector agrari, Riera explica que “enguany l’estand del Consell Agrari tindrà una activitat molt diversa amb diferents experiències del serctor i productes variats”. Un lloc especial l’ocuparan la xufa i l’orxata i la seua Denominació d’Origen, després que l’Ajuntament de Meliana firmara al juliol la Declaració de Vera sobre la protecció i la potenciació d’este producte de l’horta.

L’Ajuntament de Meliana també inicia una nova aposta en dedicar el seu estand de manera monogràfica al patrimoni cultural que suposa el mosaic Nolla i la rehabilitació del palauet de Nolla. Per al màxim responsable municipal, “es tracta de potenciar un dels elements bàsics per a vertebrar una futura oferta turística per a Meliana, una oferta que cal anar treballant i incorporant ja a Fimel”.

La fira, que estarà oberta del 18 al 20 de setembre al lloc habitual, s’iniciarà el mateix divendres 18 de setembre, a les 19.00 h, amb la recepció d’autoritats a l’Ajuntament. Tot seguit, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, inaugurarà el recinte firal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.