El Festival de Música Contemporània ‘Rafelfestival’ arriba al seu últim cap de setmana amb dos concerts

0
716

El Festival de Música Contemporània “Rafelfestival” que s’està celebrant en la nostra localitat des del 28 d’octubre, conclou aquest cap de setmana amb dos concerts de grups amb gran presència a Llatinoamèrica: Brouwer Trio i Cepromusic.

El dissabte a les 20 hores actuarà B3: Brouwer Trio, una formació especialitzada en la música actual, integrat per Jenny Guerra (violí), Elena Solanes (violoncel) i Carlos Apellániz (piano).

Un grup que gaudeix d’una excel·lent reputació internacional avalada per les seues interpretacions en importants sales i festivals d’Europa, Llatinoamèrica i els Estats Units. La crítica ha destacat “la bellesa de so, els virtuosismes individuals, l’empastament clar i equilibrat, i un sentit rítmic molt flexible”.

A l’Auditori Rafelbunyol presentaran el seu espectacle, 15B3, un projecte creat per a la commemoració del XV aniversari del trio. La creació d’aquest espectacle multidisciplinari, a través de l’ús de les noves tecnologies aplicades als instruments tradicionals amb obres electroacústiques, vídeo projecció i sistemes d’il·luminació, ofereix a l’espectador la possibilitat de descobrir a través de la proposta de sis compositors i artistes l’essència de les seues cultures des d’una perspectiva actual.

El concert del B3: Brouwer trio comptarà a més amb dues estrenes absolutes, una del compositor valencià César Cabedo i altra de la compositora mexicana Georgina Derbéz. El govern mexicà finança íntegrament l’encàrrec a la compositora per a ser estrenat al Festival.

El diumenge, a les 12 hores i per a clausurar el festival, actuarà el grup Nacional de Mèxic Ensemble Cepromusic que forma part del Centre de Producció i Experimentació de Música Contemporània de Mèxic. L’Ensemble Cepromusic, que fou fundat en 2012 sota la direcció artística del valencià José Luís Castillo, ha realitzat 105 concerts, en els quals s’han interpretat un total de 332 obres, de les quals 113 han estat estrenes.

Ensemble Cepromusic visita Rafelbunyol dins de la seua cinquena gira internacional, aquesta vegada per Espanya, en la qual els seus 14 músics interpretaran un concert integrat per importants obres del repertori actual, a més de música de compositors llatinoamericans composta ex profeso per al centre i també inclouran al programa una peça del compositor valencià Carlos Fontcuberta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here