ACICOM presenta la quarta edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés

31 lecturas

El Festival Cinema Ciutadà Compromés comença el 25 d'octubre amb una inauguració que tindrà com a fil conductor la greu crisi en la qual es troba el dret a la llibertat d'expressió al nostre país. Aquests últims anys hem presenciat com augmentaven les denúncies i condemnes feia actors, músics, escriptors i tuiters per expressar la seva opinió, molts acusats per enaltiment del terrorisme.

La pel·lícula triada: 'Tisores contra paper', dirigida per Gerard Escuer (Bonzo Producciones) analitza a actual ona repressiva, centrant-se sobretot en la música amb Pablo Hasél o César Strawberry com a protagonistes principals, però també amb el cas dels titellaires Raúl Griot i Alfonso Lázaro o Facu Díaz, director i presentador del programa No te metas en política. L'acte inclou un col·loqui amb el director de la pel·lícula, l'humorista Xavi Castillo i la Plataforma València sense mordassa.

La quarta edició del FCCC, impulsada per ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) comença el 25 d'octubre i finalizarà el 27 de novembre, podrà ser visionat en diferents sales de València, Elx, Monserrat, Carcaixent i Castelló.

Una bestreta al festival ho tindrem divendres que ve 19 d'octubre en la Alquería de Vicent Martí, amb la projecció de 'Savis de l 'horta' de David Segarra i 'Tigernut' presentat per Antxón Monforte, codirector de la pel·lícula.

Aquest any ACICOM organitza cinc setmanes intenses de reflexió i projeccions sobre cinc temàtiques: llibertat d'expressió, memòria històrica, feminismes, territori i ciutadania.

El festival compta amb un gran ventall d'audiovisuals de format curt, mitjà i llarg, a més d'actes d'humor amb Xavi Castillo o Kankaneo, teatre, exposicions, passejos per la València republicana, visita als refugis i col·loquis després de les projeccions amb els directors de les pel·lícules, plataformes, col·lectius i associacions de les diferents temàtiques. També s'han programat dues sessions especials en col·laboració amb els festivals Humans Fest (vinculat a la Fundació per la Justícia) i Dóna i Cinema.

Destacar la projecció del documental '20-S' de Jaume Roures, que inclou un col·loqui amb Marià de Delàs, periodista del diari Públic, Lluís Llach i Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de Puigdemont. També tindrem l'estrena de 'Experiment Stuka' de Rafa Molés i Pepe Andreu (SUIKAFilms) o 'Hotel Explotació: Les kellys' de Georgina Cisquella i produït per Isabel Coixet. Dos grans pel·lícules de ficció tindran espai en el festival, com la pel·lícula nominada als Oscars "L'ordre diví" sobre la lluita feminista a Suïssa i la pel·lícula recentment estrenada "El regne" sobre la corrupció política a Espanya.

Com en altres edicions, les activitats que prepara ACICOM relacionades amb memòria històrica són molt atractives com la visita guiada a una les cel·les conservada de l'antiga presó, i audiovisuals com 'L'últim brigadista' de Three Roots o 'Estimat Granell, el valencià que va alliberar Paris' de Juli Esteve i molt més.

El jurat està coordinat per la periodista i vicepresidenta de ACICOM, Emilia Bolinches, amb les col·laboracions Pau Vergara, crític, Jaime Millás, periodista i escriptor, Juan Miguel Company, crític i catedràtic universitari, Ignacio Cort, crític, Helena Sánchez Bel, directora i productora, Fernando Franco, crític, Joaquín Vallet, crític, entre altres.

Aquest jurat elegirà els títols mereixedors dels premis del FCCC 2017, en les modalitats de ficció, documental, produccions de col·lectius ciutadans, micromecenazgo i audiovisual en valencià. A més, es lliura un premi especial per votació del públic. El lliurament dels guardons tindrà lloc en el Teatre El Micalet el 27 de novembre.

Les sales participants són Centre Octubre, Col·legi Rector Peset, CCOO-PV, La Nau, Escola de Magisteri, UGT-PV, La Fàbrica de Hielo, Fusionart Multiespacio, L'Alquería de Vicent Martí, Facultat de Geografia i Història UV, Sala sant Llorenç a Carcaixent, Casal Jaume I a Elx, Cines Lys, Cines Babel, Ca Revolta, Associació Veïnal Tres Forques, Complex Administratiu 9 d'octubre dins de l'Antiga Presó Model, Xalet del Doctor Bartual en La Punta, Casal Jaume I Castelló, El Col·lector, Teatre El Micalet, l'ajuntament de Montserrat I L'escola de Magisteri.

L'equip del Festival està format per:

 • Jose Ignacio Pastor, Director del Festival i President ACICOM
 • Emília Bolinches, Coordinació del Jurat
 • Nelo Martínez, Coordinador de Projectes d'ACICOM
 • Guille Porcar, Tècnic Festival
 • Nerea Àlvarez, Comunicació
 • Víctor Jarque, Administració.
 • Alícia Gavara, Fotografia.
 • Carles López Cerezuela, vídeo
 • Deima Jonusaityte, Disseny gràfic
 • Anna Senent
 • Jaime Milles
 • Francesc Picó
 • Rosa Albero
 • Carme Molina
 • Pasqual Requena
 • Emili Payà
 • Fernando Franco

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí