La Federació d’AMPA inaugura el curs recolzant la petició d’un nou centre de l’IES Patacona d’Alboraia

1809

Alboraia, un dels municipis referents de la comarca de l’Horta Nord, encara en 2017 no disposa d’un IES públic “en condicions”, segons ha denunciat hui la Federació d’AMPA de València, que ha volgut iniciar el curs escolar recolzant la concentració convocada per l’AMPA de l’IES La Patacona que, amb capacitat per a 350 alumnes, acull a les seus instal·lacions precàries prop de 700.

“Es tracta d’un antic centre d’FP reconvertit precàriament en 1998 com l’IES la Patacona que, abandonat des de llavors per l’administració, ha anat creixent en alumnes al llarg d’aquests 20 anys, de 350 a prop de 700, sense ser ampliades les seues instal·lacions, la qual cosa ha provocat el seu actual estat de col·lapse”, expliquen des de FAMPA.

La falta d’aules suposa que no es fan els desdoblaments reglamentaris en els grups d’ESO i que s’utilitzen de manera permanent com a aules la biblioteca, la sala d’actes, els laboratoris, els tallers, fins i tot dos corredors, un magatzem i els departaments del professorat. Aquests espais tenen un ús per al qual no van ser concebuts i són necessaris, en el seu ús habitual, per a garantir una qualitat en l’ensenyança. Aquesta massificació s’agreuja per la falta de superfícies en els laboratoris, els tallers, l’aula d’informàtica, l’aula de dibuix i l’aula de música, que tenen només el 25 % de la superfície reglamentària i, “per a empitjorar encara més aquesta situació, només es disposa d’un WC amb 6 sanitaris per als prop de 700 alumnes”.

“Tot això provoca una congestió i apilotament que afecta la qualitat de l’ensenyança pública i a la seguretat física de l’alumnat”, argument des de l’AMPA. La manca d’aularis i espais ha provocat la lluita constant de la comunitat educativa i l’enviament d’escrits a la Conselleria d’Educació perquè done solució a tots els problemes dels que són coneixedors, sobretot de cara a este nou curs.

La Conselleria ha instal·lat aquest estiu 4 barracons, encara que els mínims necessaris són 12, però l’AMPA considera que es necessita per damunt de tot un nou IES al poble, que done continuïtat als alumnes dels dos col·legis públics situats al mateix poble i més que mai la construcció d’uns nous aularis que resoldrien l’actual congestió.

En aquest sentit i després de diverses reunions amb l’Ajuntament i els responsables de la mateixa Conselleria d’Educació, s’ha aconseguit que l’Ajuntament cedisca un solar a la Patacona, per a que la Conselleria construïsca urgentment els nous aularis. “Ara cal que la Conselleria d’Educació done prioritat màxima a la construcció dels nous aularis de l’IES la Patacona d’Alboraia, que inclús no sent una solució definitiva per a les necessitats escolars públiques d’Alboraia, a hores d’ara és una instal·lació necessària i vital per a assegurar l’ensenyança pública i de qualitat a Alboraia”, han declarat.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.