La Falla Borrull Socors celebra un congrés per a renovar el seu estatut i la seua imatge

1019

La Falla Borrull Socors ha aprovat este cap de setmana en el congrés més important de la seua història la renovació dels seus estatuts, que inclou un canvi de la seua imatge. Després de quatre mesos de treball del comité del 'Congrés Borruler', format per 10 membres de la comissió, el 80 per cent de les persones membres de la falla ha participat en una junta extraordinària per a votar i acordar nombrosos canvis i actualitzacions, “necessàries en el context històric i social en què vivim i en coherència amb la forma de sentir, fer cultura i fer falla de Borrull Socors”, com ha explicat el president, Sebas Marín.

Entre els canvis acordats destaquen la decisió d’obrir la representació de la comissió major i també infantil a homes i dones d’igual forma. En la mateixa línia, la comissió ha decidit “fer desaparèixer les corts d’honor femenines, de tal forma que tant homes com dones formen des de ja part de les mateixes”, ha indicat Marín. “Com és lògic el text utilitza llenguatge inclusiu en la seua totalitat, així com un plantejament respectuós amb la perspectiva de gènere en cada punt”, ha continuat. El canvi d’imatge contempla la convivència de l’escut històric de la falla quasi centenària amb un nou, dissenyat per altra jove fallera, dissenyadora gràfica i una de les artistes de les falles de la comissió, Marina Marín. A més, la norma s'ha adaptat a les noves tecnologies i les exigències actuals en compliment de la protecció de dades.

La Falla Borrull Socors destaca pels seus projectes de falles innovadores

L’escut tradicional romandrà en l’estendard, joies i l’emblema exterior del casal. El nou, des de la presentació pública d'este, pròximament, s’utilitzarà per a la resta de necessitats comunicatives i per a la projecció de la comissió en cadascun dels seus passos futurs. “Hem conclòs entre tots i totes que és ja el moment de demostrar la nostra evolució, de les nostres propostes, el nostre treball i el nostre camí, amb una imatge acord”, ha matisat Marín.

D’altra banda, la falla ha acordat regular per estatut la inversió mínima en falles per a cada exercici, el 20 per cent de les quotes anuals. “És la forma en què volem demostrar i continuar fent creixent el nostre compromís amb l’essència de les Falles, les propostes artístiques, crítiques i satíriques que plantem cada any. El nostre sentiment de #VolemFalla”, ha explicat Marín.

Em sent molt orgullós, agraït i satisfet amb la gran participació de la comissió en este procés, tant en la seua part presencial com a online i, no només pels mesos de redacció del comité, també pel desenvolupament de la junta extraordinària de votació i anàlisi en què s’han realitzat importants esmenes per a arribar a un text que considerem fet amb responsabilitat social i fallera”, ha afirmat el president. “A Borrull Socors hem fet els deures. Esperem ara l’arribada del congrés faller perquè els estatuts de Junta Central Fallera reflecteixen realment els canvis que s’han introduït amb les seues propostes i accions, així com les de les comissions que ja treballen i viuen en el Segle XXI”, ha conclòs.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.