Èxit de convocatòria en la reunió de tècnics lingüístics municipals a Paiporta

342

reunió tècnics linüístics PaiportaEl Museu de la Rajoleria de Paiporta va acollir recentment una de les reunions anuals de tècniques i tècnics lingüístics municipals. A la trobada acudiren més de 50 professionals encarregats de normalitzar i promoure l’ús del valencià a diferents localitats de les tres províncies.

També van assistir la subdirectora general de política lingüística, Nathalie Torres, el cap del Servei de Promoció, Vicent Tortosa, ambdós de la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i la cap de la Unitat de Política Lingüística de la Diputació de València i recentment nomenada acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Immaculada Cerdà. A més, també va estar present el cap de la Unitat de Política Lingüística de la Diputació d’Alacant, David Azorín.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, va donar la benvinguda als i les assistents a aquesta reunió, que se celebra dues vegades a l’any. Nathalie Torres va convocar a la següent reunió de tècnics per a abans de l’estiu a la seu de la Conselleria.

En la reunió de Paiporta es va avançar sobre diferents aspectes que afecten a la tasca d’aquestes àrees municipals, com és el cas de la creació d’una pàgina web conjunta de tots aquestos serveis que siga accessible a través dels diferents espais webs municipals. També es va tractar l’elaboració d’uns criteris lingüístics municipal, punt en el qual no va existir acord.

Altres assumptes abordats foren les campanyes de promoció de l’ús del valencià que es portaran a terme en aquest 2016, així com la participació en les Trobades d’Escoles en Valencià i la Primavera Educativa, o el curs de formació per a tècnics lingüístics d’enguany. Així mateix, es va explicar el funcionament de les noves subvencions a l’ús del valencià.

Per manca de temps material, no es van abordar altres assumptes i es va ajornar el seu debat a posteriors reunions, com és el cas de l’acord per demanar la modificació de la llei de la Funció Pública Valenciana perquè el requisit lingüístic s’incloga de forma clara i inqüestionable, o la demanda de la creació d’un departament específic a la conselleria d’Administració Pública que s’encarregue de la formació i reciclatge en valencià del personal de l’administració.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.