EUPV-ERPV exigeix la revocació de la sanció a Lupe Galbis i la dimissió dels responsables de la JLF de Montcada

425

Moncada-fallera-cartel-sancion-JLF

EUPV-ERPV de Montcada ha exigit, en un comunicat públic, la revocació de la sanció a Lupe Galbis, fallera de la Falla Arxiprest Vila-Sant Enric sancionada en un any d’inhabilitació, i la dimissió del representant de la Junta Local Fallera, Joaquín Pérez, del regidor de l’equip de govern Baldomero Pascual, del regidor de falles Miguel Gallego i la del president nat de la JLF, Juan José Medina.

Vicent Conejero, portaveu del grup municipal d’EUPV i candidat d’EUPV-ERPV a l’alcaldia, ha exigit a l’alcalde, mitjançant escrit a l’ajuntament, que “davant la gravetat dels fets i per raons d’urgència exigim la dimissió dels responsables d’una sanció de caire autoritari i que atempta contra la llibertat d’expressió”.

Per a Conejero, “ és obligació de l’Ajuntament vetllar pel compliment de l’article 15 de la llei de la memòria històrica que obliga a la retirada d’escuts, insígnies, plaques, objectes o mencions commemoratives d’exaltació, personal o col·lectiva, de la sublevació militar, de la Guerra Civil o de la repressió de la dictadura. No es pot permetre, ni per acció, ni per omissió que a l’any 2015 es coarte la llibertat d’expressió de la ciutadania ni tampoc que es faça cap tipus d’exaltació del règim franquista”.

Per a Conejero “l’actitud d’alguns membres de l’Ajuntament de Montcada i de la Junta Local Fallera són pròpies d’èpoques fosques i a més contravenen l’esperit crític i satíric propi de la festa fallera titllant-lo de falta de respecte”.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.