Vora 2000 alumnes d'Alaquàs disfruten del cinemà en valencià

714

Vora 2000 alumnes dels cicles d’infantil, educació primària, secundària i batxillerat dels diferents col·legis i instituts d’Alaquàs estan passat aquests dies per l’Auditori Nou per assistir al Cicle de Cinema en Valencià organitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs en col·laboració amb l’Escola Valenciana.

cinema en valenciàEsta es una iniciativa organitzada des de fa 7 anys amb l’objectiu de promoure i impulsar accions per afavorir l’ús de la llengua valenciana en els diferents àmbits de la societat.

La proposta ofereix diferents pel·lícules en valencià segons l’edat de l’alumnat. Pel que fa a l’alumnat d’educació infantil i primer cicle d’educació primària, i recollint una proposta dels col·legis Mare de Déu de l’Olivar i Mare de Déu de l’Olivar II, s’està projectant la pel·lícula 'Angry birds, la pel·lícula'. L’alumnat de segon i tercer cicle de primària pot veure 'Mascotes' i l’alumnat de secundària i batxillerat gaudirà de 'Intocable'.

Es tracta de propostes cinematògrafiques d’actualitat i que estan adaptades als diferents nivells educatius. Les pel·lícules han estat triades sota criteris de qualitat, finalitat didàctica i continguts atractius.

Escola Valenciana possibilita als ajuntaments incloure als programes culturals cinema en valencià “com un mitjà de promoure la defensa de la cultura i contribuir a la normalització de la llengua”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.