Es mantenen el 24 i 28 d’abril com a festius escolars en Alcoi

6 lecturas

La regidoria d’Educació ha volgut aclarir que des de l’Ajuntament s’ha decidit mantenir els festius escolars que es van acordar, per al curs 2019/2020, per part del Consell Escolar Municipal. Els dies eren, en Alcoi, el 14 de febrer i els 24 i 28 d’abril. Malgrat que l’assistència als centres educatius està suspesa, l’alumnat està realitzant la seua formació online pel que ha sorgit el dubte de si els dies 24 i 28 s’havia, o no, de donar classe.

La decisió respon al fet que, si se suspengueren els festius, s’haurien de recol·locar aquests dies en els mesos que manquen per acabar aquest curs, és a dir, abans de finalitzar el mes de juny. Per part de la regidoria s’entén que, en cas de poder reprendre les classes presencials, als pròxims mesos, no seria adient que encara quedaren festius escolars per celebrar, restant, per tant, més classes presencials als alumnes.

D’altra banda, els dies que havia decidit el Consell Escolar corresponien al dia dels músics, 24 d’abril, i al del descans, 28 d’abril. Des de la regidoria també s’explica que, en aquest moment, en cap escenari es planteja que es puguen realitzar les festes de Moros i Cristians abans de l’estiu pel que tampoc té  sentit, reservar aquests dies.

El regidor d’educació, Alberto Belda, explica: “La incertesa de com evolucionarà la crisi del Covid19, ens fa desconéixer, ara com ara, si el curs es reprendrà de manera presencial i, si es fa, en quines dates serà. Per tant, hem decidit mantenir els festius escolars que estaven previstos per al 24 i 28 d’abril, en el que respecte a la formació online que els centres estan realitzant. Entenem que no tindria cap sentit per a les famílies que s’anul·laren els festius locals i els haguérem de realitzar a finals del curs perquè perjudicaríem l’alumnat que ja ha estat molt temps a casa sense classes presencials».

Belda afegeix: «Sabem que en aquesta situació d’excepcionalitat, les comunitats educatives estan posant tot el seu esforç per a continuar amb la docència a distància, aplicant en molt pocs temps, noves eines de comunicació entre el professorat i les famílies. Volem agrair la tasca dels docents, sabem del seu compromís i la seua vocació. També valorem molt l’esforç que les famílies estan realitzant adaptant-se a aquesta situació tan complicada. A totes i tots, volem fer-los arribar un missatge d’ànim, tot açò passarà i, de segur, que haurem aprés noves coses que ens faran ser persones molt més fortes i capaces de vèncer qualsevol obstacle».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí