Els xiquets de Torrent vindràn al món en un... llibre en valencià baix del braç

1039

Torrent vol canviar el refrany que diu que els xiquets venen al món en un pa baix del braç per uno que diga que els xiquets venen en un llibre en valencià baix el braç.

Per això, l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament s’ha posat en marxa la campanya ‘Torrent et regala llibres i valencià’, la qual té una doble finalitat: fomentar la lectura i crear un primer contacte de les famílies amb el valencià.

Així, amb motiu del naixement d’un nadó o nadona, Torrent farà arribar als pares este obsequi, un llibre en valencià. La campanya es per a totes les families les famílies de Torrent, tant a les valencianoparlants com a les que no ho són per a conscienciar, les primeres, de la importància de la decisió de parlar en valencià als fills i transmetre la nostra llengua de generació en generació i que no es perda i en el cas de les famílies que no són valencianoparlants de regalar-los l’oportunitat de conéixer, estimar i aprendre el valencià, la llengua pròpia dels torrentins.

Els llibres de l’editorial Bromera que s’han triat per a la campanya són ‘Ma mare’ i ‘Mon par’e, cada família amb un nou membre nascut enguany rebrà un llibre d’esta sèrie, són llibres adreçats a infants molts menuts per això són de tapa dura, amb pestanyes per a interactuar amb els xiquets així que estos puguen, i a més per a poder llegir-los-els des de ben menudets en família.

Els llibres van embolicats amb un paper amb lèxic en valencià propi dels infants (bressol, pipa, bolquer, arrossegall...) i amb una etiqueta que destaca el lema fonamental de la campanya: “Parlar en valencià és un regal”.

La campanya va acompanyada de dos vídeos - https://www.youtube.com/watch?v=nzh2CU8Hi_c y https://www.youtube.com/watch?v=2Hj1HH_uYpA- fets pel Gabinet de Premsa de l’Ajuntament ue reforcen eixe missatge, un primer que vol captar l’atenció sobre una nova campanya municipal i que es va difondre al llarg de la setmana passada i l’altre que s’ha presentat hui en què ja es defineix l’estructura i la finalitat de la campanya de promoció lingüística.

A tots els nadons que han nascut enguany fins ara els enviaran l’obsequi per correu i els que naixeran a partir d’ara rebran el regal quan les famílies vagen a empadronar-los.

Durant la roda de premsa de presentació de la campanya s’ha fet entrega dels primers llibres a Mª Carmen Carrasco, qui ha col·laborat en els videos promocionals de la campanya juntament amb la seua parella.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.