Els Verds apunten que el sistema de lloguer de bicicletes no garanteix la seguretat dels usuaris

0
33
Bankia

Els Verds d’Aldaia i d’Alaquàs han denunciat les deficiències que té l’anomenat Pla de Mobilitat Ciclista anunciat per la Mancomunitat de l’Horta Sud i que pretén gastar-se 400.000 € en la posada en circulació de 400 bicicletes en règim de lloguer, la construcció d’estacions i un servei automatitzat amb targes intel•ligents per a les poblacions d’Aldaia, Alaquàs, Quart i Xirivella.
Per a la formació ecologista, aquest pla no aporta “res a la millora de la mobilitat ciclista per les anomenades poblacions, ja que no afronta el principal problema amb què ens trobem les persones usuàries actuals de la bicicleta, que no tenim cap garantia de seguretat quan ens posem a circular, tant dins com entre les poblacions afectades”.

De igual manera, no fa possible salvar cap de les barreres arquitectòniques i automobilístiques existents en l’actualitat. Els vehicles motoritzats continuen tenint totes les preferències en totes les vies de circulació. Es dóna el cas que existeixen dificultats realment importants per a poder circular amb un mínim de seguretat i comoditat entre Aldaia i Alaquàs quan s’intenta superar la barrera física que signifiquen els túnels que travessen les vies del tren, per la pendent i per la falta d’una via de seguretat, expliquen.

Tampoc contempla, per als Verds, una xarxa de camins, carrils-bici, vies segregades o vies preferents per a poder circular amb bicicleta entre les quatre poblacions “sense ponsar en perill la integritat física dels ciclistas”. Així, califiquen la mesura “d’acte aïllat sense molt de trellat que sembla més un fet propagandístic […] amb una matèria que necessitaria d’una planificació prèvia i que hauria de tenir en compte l’opinió d’usuaris de la bici, associacions veïnals i ecologistes, grups de joves i col•lectius ciclistas”.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here