Els Verds adverteixen de que la incineradora prevista a Aldaia és perjudicial per a la salut

0
90
Bankia

Els Verds han presentat a l’Ajuntament d’Aldaia una moció amb la finalitat de paralitzar les intencions de la Generalitat de construir tres o quatre plantes incineradores a la Comunitat, una d’elles a la planta de FERVASA que està situada, en part, al terme municipal d’Aldaia. Segons argumenta la formació política, entre d’altres raons, una incineradora pot resultar perjudicial per a la salut.
Les raons que s’expressen en la moció contra el Pla Integral de Residus de la Comunicat Valenciana (PIR10) són diverses i van des de la nul•la sostenibilitat mediambiental d’incinerar els residus ja que “crea més problemes que en soluciona”. Els Verds consideren que la solució passa per la reducció, la reutilització i el reciclatge com marquen directives europees i el Pla Nacional Integrat de Residus (2007-2015).

A més, asseguren Els Verds que “és totalment fals que la incineració de residus faça disminuir les emissions de CO2. L’Agència Ambiental dels Estat Units ha demostrat que una planta incineradora amb tecnologia avançada per a la producció d’energia emet més CO2 per quilovat hora generat que una central tèrmica de carbó. És a dir, podem afirmar que la incineració accelera el canvi climàtic, contràriament al que assenyala erròniament el PIR10 de la Generalitat “.

Però, entre totes, Els Verds es mostren preocupats especialment pels efectes nocius que una incineradora pot tindre per a la salut dels veïns més pròxims a una planta d’aquest tipus. Segons la Societat Britànica de Medicina Ecològica, “nombrosos estudis han demostrat l’existència de majors índexs de càncer en adults i xiquets i de malformacions congènites en la contornada de les incineradores de residus urbans: aquestos resultats són consistents i les associacions que estableixen són causals”.

A més, afegeixen que “una sèrie d’estudis epidemiològics de menor abast donen suport a aquesta interpretació i suggereixen que la varietat de malalties produïda per les incineradores podria ser molt més àmplia. Les emissions dels incineradors són una font important de partícules fines, metalls tòxics i més de 200 químics orgànics, tot incloent-hi cancerígens coneguts, mutàgens i disruptors hormonals”.

Per tot açò, Els Verds d’Aldaia demanem al plenari que aprove la moció per tal que no siguen construïdes les plantes incineradores que hi ha previstes i que l’Alcaldia presente, en temps i forma, les al•legacions escaients per tal d’aconseguir-ho.

Per a la qual cosa, sol•liciten que convoque un plenari urgent abans del 28 de juny, dia en què s’acaba el termini per a la presentació d’al•legacions a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here