Els socialistes rectifiquen i aproven el Pla d’Ajust per accedir al Pla de Pagament a Proveïdors

0
74

Silla va aprofitar, en un ple extraordinari, la nova oportunitat que el Govern central havia donat abans del 15 de juny als 1.500 ajuntaments d’Espanya que havien quedat exclosos del pla de pagament a proveïdors per no haver aprovat els seus plans de sanejament dins del termini i en la forma escaient, per a tornar a elevar l’esmentada proposta i aprovar el Pla d’Ajust.
Finalment, la proposta va ser aprovada gràcies al grup majoritari en l’oposició, el PSPV, que va rectificar la seua postura al•legant “responsabilitat i coherència política”. El recolçament del Govern del PP, junt amb els quatre edils del PSPV, va ser suficient per aprovar el Pla d’Ajust i la petició de crèdit amb què l’equip de Govern de Serafin Simeón pot traure així el pla de viabilitat endavant.

Tal com va explicar el regidor d’Hisenda, Marcos Zaragozá, “amb l’aprovació del Pla d’Ajust s’evita que el Govern central ens aplique la retenció del 50% de la quantia assignada a la nostra entitat local que procedeix de les retencions a càrrec de la participació en els tributs de l’Estat. En cas d’haver-se produït aquesta retenció, deixaria al nostre Consistori en una situació caòtica la qual cosa derivaria, amb seguretat, en una intervenció per part del Govern central”.

Simeón, que va agrair al PSPV la seua responsabilitat política, va explicar que “en no aprovar amb anterioritat el pla d’ajust i el préstec ICO, i començar els proveïdors a cobrar el deute de més de 4 milions d’euros, condemnava el nostre Consistori a perdre 120.0000 euros dels tributs generals de l’Estat. Aquest fet haguera tingut conseqüències nefastes per al poble ja que la reducció de 1.600.000 euros per al pressupost del 2013, ens haguera obligat a reestructurar la plantilla municipal, tancar serveis com el Conservatori o la piscina, deixar de prestar ajudes a l’Educació i a Benestar social, a les associacions esportives i culturals, perillant la continuïtat d’associacions com la Lírica, la Televisió Local , etc”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.