Els Moros i Cristians conquisten Alaquàs

0
180

moros i cristians AlaquàsLes Festes Majors d’Alaquàs estan arribant a la seua fi i aquesta setmana és el gran moment dels Moros i Cristians Perolers. La participació, la música i el colorit protagonitzaran de nou el dissabte 13 de setembre en la tradicional Entrada dels Moros i Cristians d’Alaquàs. Un total de 29 filaes i comparses participaran en aquesta espectacular desfilada.

L’Entrada s’iniciarà a les 19.30 hores as Castell d’Alaquàs amb les tropes cristianes. Seguidament desfilaran les filaes moras. La Entrada dels Moros i Cristians és un dels esdeveniments més espectaculars de les Festes Majors i l’acte més important dels quals organitza l’Associació de Moros i Cristians Perolers d’Alaquàs. Milers de veïns i veïnes contemplen cada any aquesta desfilada que recorre els diversos carrers d’Alaquàs.

Ambos bàndols eixiran del Castell d’Alaquàs pel carrer Pare Guillem, continuaran pels carrers Mare Josefa Campos i Est fins a l’avinguda Miguel Hernández. Des d’allí el recorregut seguirà per la Plaça de la Constitució i el carrer Major per a acabar en Plaza Espanya. Per a culminar la tradicional festivitat tindrà lloc un castell de focs artificials.

Com a prèvia, i per tercer any consecutiu, divendres que ve 12 de setembre se celebraran les entradetes de Moros i Cristians pels carrers d’Alaquàs, on es produirà la primera trobada de les files de tots dos bàndols.

Les capitanies (Filà Al-Jazar, pel bàndol moro, i Filà Els Corsaris, pel cristià), al costat de les altres filàs i comparses, ja van gaudir de la conquesta del Castell el passat dia 6 de setembre quan les tropes mores es van fer amb el control del monument, que es trobava en mans cristianes. Els parlaments i la batalla en la Plaça de la Constitució van donar lloc a la primera jornada dedicada a aquests col·lectius festers. La conquesta és un acte tradicional en la cultura festera d’Alaquàs que es repeteix any rere any. El costum mana que els bàndols s’alternen en la victòria i enguany són les tropes mores els qui acomiadaran les Festes Majors des dels merlets del Castell d’Alaquàs.

Festivitat de la Santíssima Creu

D’altra banda, Alaquàs celebrarà este cap de setmana la festivitat de la Santíssima Creu, una sèrie d’actes emmarcats dins de les Festes Majors 2014 que han donat fi a les celebracions festeres d’enguany.

El divendres 12 de setembre a les 18 hores organitzat per la Confraria de la Santíssima Creu es realitzaran jocs infantils i un berenar per als xiquets i xiquetes d’Alaquàs en l’Avinguda Miguel Hernández. Per a la nit del divendres els alaquasers i alaquaseres podran disfrutar de la tradicional torrà i les paelles que es celebraran, com és costum, en l’Albereda Nord d’Alaquàs, escenari també de la tradicional sardinada que organitza el Club de Pescadors Esportius d’Alaquàs. Aquesta mateixa nit, la confraria organitza una revetlla en la avinguda Miguel Hernández a les 23 hores.

El dissabte 13 tindrà lloc el dinar d’agermanament per a confrares en els locals de la parròquia i el diumenge, gran dia per a la Santíssima Creu, serà quan es celebre la tradicional missa major acompanyada de la Solemne Processó per l’itinerari habitual entre parròquies.

La Confraria de la Santíssima Creu ha participat activament, juntament amb la resta de col·lectius festers, en l’organització i la realització de molts altres actes de les Festes Majors d’enguany. Destaquen l’Ofrena i el Pregó com les jornades on els membres de la confraria també han sigut protagonistes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.