Els Horts Socials de Burjassot disposen d’una nova passarel•la per facilitar l’accés a les parceles

484

L’Ajuntament de Burjassot, a través de la Regidoria de Medi Ambient i l’Oficina de Sostenibilitat Local, dirigides per Emili Altur, continua treballant en la millora de les condicions dels usuaris dels Horts Socials. Així, el passat divendres, la Brigada Municipal d’Obres va instal·lar una nova passarel·la que permet salvar el pas per dalt de les sèquies de reg, una reivindicació dels usuaris d'aquest espai.

passarel%c2%b7la-horts-socials-burjassotLa passarel·la farà més senzill l’accés a les parcel·les separades per aquest canal de reg ja que, fins ara, els usuaris havien de botar-lo per a poder-hi accedir, la qual cosa havia provocat alguna caiguda accidental.

Per a Altur, “la millora dels Horts Socials és una de les principals línies d'actuació de la Regidoria de Medi Ambient i l' Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot. Des d'ella promovem accions per a la defensa de l’Horta com a bé patrimonial, cultural i ambiental, i, per damunt d’això, com a mitjà de subsistència, i això passa també per promoure el manteniment dels nostres horts i treballar-los, cosa que aconseguim també amb iniciatives com aquesta”.

Els Horts Socials de Burjassot s’inauguraren l’any 2012 amb 43 parcel·les individuals i sis per a organitzacions socials, que es concediren segons un barem amb criteris socials. A hores d’ara, són més de 9.200 metres quadrats de terreny i 100 parcel·les entre horts familiars i d’associacions.

El seu condicionament suposà recuperar un espai d'horta degradat, classificat com a terciari en el pla general, per a aconseguir que siga de nou horta, habilitant-ho per al cultiu ecològic i cedint-ho a veïns i veïnes i  associacions de Burjassot en funció de les seues necessitats econòmiques.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.