Els comerciants del mercat municipal de Burjassot aposten per mantindre com a definitiva l'actual ubicació junt al centre d'especialitats

426

jardineras mercado municipalTot i ser una solució provisional mentre es realitzaba la rehabilitació de l'edifici del mercat municipal de Burjassot, els comerciants han decidit ara que la nova ubicació, junt al Centre d'Especialitats, siga la definitiva per al mercat municipal del poble. L'Ajuntament estudia ja altres usos per a l'edifici de l'antic mercat ubicat al mateix cor del nucli antic de la localitat.

Així li ho han traslladat l’alcalde, Rafa Gracia, i el regidor de Comerç i Mercats, Roc Senent, als comerciants en una reunió mantinguda aquesta vesprada. Es tracta de l’opció preferent per a la majoria dels comerciants, preguntats pel Consistori en les últimes setmanes.

El mercat municipal va ser traslladat en gener 2010 del nucli antic del poble (plaça Baltasar Mallent) a dos naus metàl·liques condicionades al carrer Virgen de la Cabeza, per a iniciar la remodelació prevista per a l'antic edifici, una estructura de fusta de gran valor històric que data de 1892. La crisi econòmica ha canviat el teixit social i econòmic, i, 6 anys després del trasllat, i donades les circumstàncies comercials actuals, l'Ajuntament ha preguntat als propietaris de les concessions si volien tornar a la primitiva ubicació o quedar-se al nou edifici i esta última és la opció triada.

Per la seua banda, el Consistori s’ha compromès a facilitar la millora de l'actual edifici metàl·lic, amb obres en lavabos, accessos, el sòl nou, desaigües, etc. A més, el regidor de Mercats ha arribat a un acord amb l'entitat bancaria Caixa Popular per a la instal·lació d'un caixer a l'exterior de l'actual edifici per al mes de gener i s’està negociant amb una empresa la distribució a domicili de les compres.

Senent ha explicat també que “l’Ajuntament de Burjassot, a través de la regidoria de Comerç i Mercats, està ultimant la realització d'un estudi tècnic i d'un concurs públic d'idees per a donar ús i vida a les històriques instal·lacions del segle XIX, de forma que tornen a ser el cor del Nucli Antic de Burjassot”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.