Els alcaldes de Compromís de l’Horta Nord és reunixen per a parlar de possibles col·laboracions

1292

Horta Nord. Compromís. Trobada alcaldes

Els alcaldes de Compromís de l’Horta Nord, Sergi Ruiz (Foios), Nicolau Claramunt (Albalat dels Sorells), Carles Fontestad (Massalfassar), Enric Esteve (Puçol) i Josep Riera (Meliana), han celebrat una primera trobada per a coordinar-se en la gestió municipal i marcar els primers treballs de col·laboració. La reunió ha tingut lloc al nucli de Roca i Cuiper, que compartixen Meliana i Foios enmig de l’Horta. L’alcaldesa de Godella, Eva Sanchis, no hi va poder acudir en trobar-se de viatge oficial al País Basc.

Així, Sergi Ruiz, alcalde de Foios, manifesta que “tenim la convicció de posar en marxa accions per a compartir servicis i equipaments, un fet que ha sigut molt anecdòtic en els governs anteriors”. Açò serà més fàcil per la proximitat d’alguns dels municipis i la gran sintonia personal entre els diferents alcaldes.

En este sentit, Nicolau Claramunt, alcalde d’Albalat “insistix que cal eixir de l’aïllament municipal que ens porta a una gestió més limitada. Compartir servicis, i equipaments és la solució de futur, sostenible i profitosa per a la ciutadania”. Entre d’altres, en la reunió es va parlar de compartir un servici de Protecció Civil, una Oficina de Promoció i Ús del Valencià o accions encaminades a la gestió de les platges.

L’alcalde de Puçol, Enric Esteve, es va centrar en “la necessitat de coordinar també les actuacions amb les altres administracions en la mesura que, en molts casos, les inversions, sobretot en infraestructures, afecten diversos municipis”. Així, es va fer una roda amb les diferents visites de treball que als diferents ajuntaments ja han mantingut amb la Diputació i la Generalitat.

Per a l’alcalde de Massalfassar, Carles Fontestad, també és important des de la perspectiva d’un poble menut i amb certes dificultats de funcionament, intercanviar experiències a l’hora d’afrontar els problemes del dia a dia, fer més fàcil la gestió des de l’alcaldia i el govern.

Finalment l’amfitrió, Josep Riera, alcalde de Meliana, va destacar “el profit de trobades d’estes característiques per tal de poder avançar més i més ràpid a l’hora d’oferir solucions i propostes noves a la ciutadania”. En la reunió, ja es va quedar per a una pròxima trobada en passar Nadal a Puçol.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.