El Tribunal Constitucional falla en contra de la Mesa de Les Corts que ara haurà d’informar sobre la fabrica Paya

250

El Butlletí Oficial de l’Estat en la seua publicació número 195 de dijous 12 d’agost recull el fallo inapel•lable del Tribunal Constitucional en que dona la raó al Grup Parlamentari Compromís sobre una sèrie de preguntes entre les que s’incloïen set sobre la fàbrica Payà Miralles de Mislata.
El Tribunal Constitucional desestima les al•legacions presentades pel Lletrat Major de Les Corts en data 25 de juny de 2010 en tots els casos en que es demandava la inadmissió de les preguntes que ens ocupen.

Amb tot el Tribunal Constitucional falla declarant la nul•litat de les resolucions impugnades de la Mesa de Les Corts i imposa retrotraure les actuacions al moment anterior al de dictar-se les esmentades resolucions d’inadmissió de 17 de febrer amb la finalitat que resolga de nou sobre l’admissió a tràmit de les preguntes parlamentaries presentades.

Per a Iniciativa-Compromís aquesta sentència que recordem és inapel•lable representa un pas endavant en el coneixement de la veritat que envolta les continuades renovacions del govern popular de les llicencies de la fàbrica enclavada en nucli urbà. Aquesta sentència és un triomf de la veritat i ens dona la raó no solament a Iniciativa-Compromís sinó també a les direccions i Ampes dels col•legis públics Amadeo Tortajada i Jaume I i veïns i veïnes que han estat demandant respostes durant anys.

Iniciativa-Compromís emplaça al compliment de la llei per tant d’aquest fallo per vulneració de drets fonamentals i demana a l’alcalde de Mislata, Manuel Corredera, les respostes sobre salut pública que també el seu grup parlamentari haurà de donar a Les Corts .

Tras coneixer la noticia, Iniciativa-Compromís per Mislata entén que “ara podrem conèixer sense més dilacions que és el que s’amaga darrere de les reiterades negacions d’informació sobre la fàbrica que amb la llei en la ma hauria d’estar allunyada del nucli urbà almenys 2 quilometres”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.