El TAMA inicia la temporada 2011 amb una programació carregada del millor humor: Luís Piedrahita, Tricicle, Kiti Manver, ..

0
45
Bankia

L’humorisme i la música són maneres d’entendre i d’explicar la vida, i una bona manera d’esvair-se de les preocupacions. Humor, comèdia, música i dansa per a dur millor la crisi. El TAMA inicia la temporada de 2011 amb una programació carregada del millor humor. Luís Piedrahita, Tricicle i les companyies Mutis Producciones, Germinal Producciones, Nat Nus-Claire i Leandre duen al TAMA un màquina de teatre per a fer riure i passar una bona estona.

El proper divendres, dia 14 de gener, Mutis Producciones (Madrid) presenta al la comèdia Tres, escrita i dirigida per Juan Carlos Rubio. Una obra magnífica que compta amb la interpretació de Kiti Manver (Goya a la Mejor Actriz de Reparto 1991, Medalla de Oro de Málaga 2007), Núria González (actriu en sèries de televisió com Manos a la obra, Los Serrano, Física o Química…), Aurora Sánchez (actriu en sèries de televisió com Ana y los siete) i Octavi Pujades (actor en sèries de TV com Al salir de clase, Un paso adelante, Hospital Central, Hay alguien ahí…).Tres conta la història del retrobament de tres amigues que, després de trenta anys sense veure’s i anar per camins ben diferents, se n’adonen que apunt de complir cinquanta anys cap d’elles és mare. És massa tard? O tal vegada no? I si troben a l’home ideal, a l’home perfecte que els preste tres espermatozoides… Tres és un joguet còmic, una màquina de fer riure que ens entretindrà i ens farcirà de bon humor i alegria.

La següent actuació tindrà lloc el dia 28 de gener amb una estrena significativa. Les companyies Nat Nus–Claire i Leandre de Barcelona) estrenen a la Comunitat Valenciana l’espectacle de dansa i teatre En attendant l’inattendu (Esperando lo inesperado). El ballarí Toni Mira (Premi Ciutat de Barcelona 2009) i la ballarina-actriu Claire Ducreux, són els creadors i intèrprets d’aquest espectacle. A l’escenari del TAMA tenim l’oportunitat de veure dos universos creatius molt diferents en la forma, però amb moltes convergències en l’essència. Dues maneres complementàries d’entendre la dansa. Una manera reflexionar sobre el pas del temps. Sobre com inventem el present. En attendant… es nodreix amb altres tècniques escèniques com el clown, el teatre visual i el teatre d’objectes.

Ja entrats en febrer el TAMA acollirà el dia 18, l’espectacle Tibidabo, de la companyia Germinal Producciones de Castelló. Una obra escrita per Cristina Clemente i dirigida per Marc Artigau i Cristina Clemente. Un espectacle que compta amv la participació d’algunes de les actrius de la sèrie de Canal 9 L’Alqueria Blanca (Cristina Fernández, María Maroto i Alejandra Mandli). Un espectacle que ens endinsarà en l’univers de les persones majors i de problemàtiques com les que genera que una mare Puga patir Alzheimer. En este sentit les protagonistes tenen des del primer moment clar que han d’intentar preservar la felicitat dels seus pares davant l’aparició de la malaltia. A poc a poc, els obstacles van apareguent i amb immaduresa però amb molt d’amor intentaran resoldre els conflictes. Un espectacle i un tema tractat amb humor i tendresa, lluny de cap frivolitat.

I per al dissabte, dia 19 de febrer, l’humor surrealista i sempre familiar de Luís Piedrahita arriba al TAMA. Piedrahita torna amb el seu nou espectacle ¿Por qué los mayores construyen los columpios siempre encima de un charco? Un espectacle de monòlegs escrits i interpretats per Luís Piedrahita, el rey de las pequeñas cosas. Humor quotidià, humor intel•ligent, humor blanc. L’humorisme està present en pràcticament tot el que fa Piedrahita.

Així mateix, per la dia 4 de març serà la música la protagonista en el Concert de D’Callaos de Barcelona, un grup emergent d’èxit en el panorama musical nacional que és caracteritza per la força de la seua cantant La Canija, per la combinació i la mescla d’estils musicals i per la manera d’interpretar la guitarra. D’Callaos han participat en RNE i estan portant la seua música pels millors teatres i auditoris nacionals. Són pioners en la distribució de la seua música de manera totalment gratuïta per Internet, aconseguint més de 150.000 descàrregues.

L’última obra del primer trimestre tindrà lloc el 25 de març, Día Mundial del Teatre, amb una funció molt especial a càrrec de la companyia Clownic de Barcelona amb l’espectacle 100% Tricicle. Una obra amb guió i direcció a càrrec de Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans el Tricicle. Gràcies a 100% Tricicle tenim la possibilitat de tornar a veure, al teatre, els esquetxos i situacions que el públic ens ha demanat en innombrables ocasions. 100% Tricicle és una antologia dels millors moments dels set espectacles que ha creat el Tricicle: Manicomic, Exit, Slastic, Terrifi c, Entretres, Sit i l’última creació Garrick, interpretat per la companyia Clownic i dirigit per Tricicle. L’humor i la posada en escena de Tricicle es basen en personatges i accions quotidianes que són conduïdes cap a la comèdia, de manera que fugen dels temes de moda i fan que es converteixin en intemporals. A 100% Tricicle es produeix un gag cada deu o quinze segons on s´aconsegueix un ritme d´humor trepidant, clau del seu èxit. el lema de 100% tricicle, com tots els altres: un riure cada deu segons.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here