El regidor d’Hisenda de Burjassot presenta al Consell de Participació un pressupost amb el 47% destinat a despesa social

430

Burjassot. Ayuntamiento. Fachada consistorioEl 7 de maig, el regidor d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Burjassot i portaveu del Grup Compromís, Emili Altur, va presentar al Consell de Participació Ciutadana del Municipi el Projecte de Pressupost de l’Ajuntament per a aquest exercici de 2014, en acompliment d’allò que determina el reglament de participació, el qual requereix la presentació dels pressupostos davant el Consell com a tràmit previ a la aprovació per part del Plenari de la Corporació.

Altur va explicar que “el retràs produït en la presentació del projecte ha estat causat per la indeterminació creada per l’aparició de la Llei de Racionalització de les Entitats Locals a finals del més de desembre, que ens generava dubtes sobre quins serveis podíem o no prestar i pressupostar per a aquest any. Per això, l’Ajuntament de Burjassot ha adreçat un escrit a la Generalitat per a que ens indique quins dels serveis que son propis de el govern autonòmic, podem continuar prestant i quins no”.

Al no rebre cap resposta per per de la Generalitat, l’equip de Govern ha decidit “continuar prestant els serveis que fins ara es prestaven als ciutadans, mentre no se’ns obligue al contrari”.

D’aquesta manera, Emili Altur explicava als assistents que “s’ha optat per seguir prestant els serveis i mantenir el seu volum a pesar de les reduccions de les aportacions de l’Estat i de la pròpia Generalitat Valenciana”. Als pressupostos de Burjassot, es destina més d’un 47% del pressupost a despesa de serveis en l’àmbit de prestació social, cultura, educació i promoció de l’ocupació i l’activitat econòmica.

No apujen els impostos

A pesar de la reducció dels ingressos produïda per la menor aportació de les altres administracions, però també a les dificultats de pagament que els veïns tenen en aquest moment per atendre els impostos, Altur garantía que “altres ajuntaments han apujat els impostos, per compensar, però nosaltres hem decidit no fer-ho i mantenir-los, no incrementant l’esforç als ciutadans, i recercar altres formes d’obtenció d’ingressos, que compensen estes reduccions”.

Un capítol important dins els pressupostos de les entitats públiques, en l’actualitat, el té el deute. En el cas de Burjassot, en el pressupost de 2014 “comencen a reduir-se les despeses financeres perquè cada vegada anem amortitzant més deute. Enguany, a pesar de la falta d’ingressos, preveiem reduir el deute públic en més d’un 10%, situant-lo molt per baix de la famosa xifra del 110% del ingressos ordinaris, de la que tant s’hi parla, i per tant acomplirem els objectius de reducció del deute que ens marcarem a principis de legislatura”, concloïa Altur.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.