El regidor de Desenvolupament Humà de Paterna demana a Mónica Oltra solucions als “greus” problemes socials del municipi

0
176

El tinent d’alcalde de Desenvolupament Humà de Paterna, Juanma Ramón, es va reunir amb la consellera de Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, per tractar els problemes socials de Paterna. En la reunió, el representant de Paterna li va traslladar a la titular de Serveis Socials de la Generalitat la seua preocupació per l’estat del teixit social de Paterna.

oltra-i-ramonEn este sentit, va recordar que “la situació de Paterna és més que preocupant. Compta amb un barri d’acció preferent, altres on la crisi ha agreujat problemes socials estructurals ja existents i, a més, té uns index generals d’exclusió que superen amb escreix la mitjana del país”.

Si a tot això se li suma la precària situació, tant en recursos humans com materials, en la que desenvolupen la seua tasca els professionals de benestar social, ens trobem amb un problema molt greu que de no posar-li solució pot acabar esclatant en un futur no molt llunyà”, explica Ramón, qui va ressaltar la responsabilitat dels darrers governs del PP en el desmantellament dels serveis socials de Paterna amb polítiques regressives i retallades en drets socials i econòmics.

La consellera ha transmés la seua implicació i aposta clara per afrontar estos greus problemes de Paterna. El dilluns 17 d’octubre Oltra va presentar al barri de la Coma de Paterna l’esborrany del Pla Valencià de Cohesió i Inclusió Social que, entre altres coses, preveu la implantació de la Renda Garantida, una reivindicació històrica de moltes de les organitzacions que treballen en l’àmbit dels serveis socials.

Tant Juanma Ramón com la responsable de Polítiques Inclusives de la Generalitat han coincidit en la necessitat de posar les bases per a una transformació radical en els serveis socials de Paterna, canviant el model assistencialista per un altre que garantisca els drets socials de la ciutadania. I per a que esta transformació siga possible, ha manifestat Juanma Ramón, “és necessari dotar de recursos humans i materials els serveis socials. En este sentit, Oltra s’ha compromés en agilitzar les subvencions, ja demanades per Paterna, per a esta finalitat.

Per altra banda, Ramón ha traslladat a la consellera totes les iniciatives que des del Govern local de Paterna s’estan duent a terme per aconseguir capgirar la situació. “Volem convertir a Paterna en un model a seguir quant a la gestió dels serveis socials. Uns serveis socials que servisquen per a millorar la vida dels i les paterneres impedint que les persones en perill d’exclusió social acaben abandonades i afavorint que aquelles que ja es troben fora puguen tornar”, ha declarat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here