El Puig celebra el 9 d’Octubre amb l’actuació de Pep Gimeno ‘Botifarra’

1692

La música popular valenciana i el carisma i la personalitat genuïna de Pep Gimeno ‘Botifarra’ protagonitzen els actes que l’Ajuntament del Puig ha preparat per celebrar este 9 d’Octubre de 2017.

El cantant xativí oferirà un espectacle centrat en les cançons del seu darrer disc A un home que ve del poble ningú fa baixar la cara (Autoedició, 2015), que interpretarà a l’escenari junt amb el pianista Pau Cháfer.

La proposta amb què visita El Puig este màxim exponent del cant d’estil valencià se situa prop de la música de fusió, amb harmonies de caire afrancesat, tot i mantenint el sabor de la música tradicional, ben recognoscible per la pulsació i les lletres i expressions més populars i característiques del Botifarra.

El concert forma part del programa Sona la Dipu de la Diputació de València i tindrà lloc el proper 8 d’octubre a partir de les onze de la nit en l’esplanda del mercat, junt al Monestir de Santa Maria del Puig.

Tabal, dolçaina i germanor a l’ermita de Sant Jordi

El dia dels valencians se celebra tradicionalment al Puig amb una passejada cívica fins l’emblemàtica ermita de Sant Jordi, on acostuma a haver interpretacions de danses i música tradicional valenciana i en acabar s’ofereix un esmorzar a totes les persones assistents.

Enguany l’acte és especial per dues raons. És la primera vegada que es fa amb l’ermita gestionada directament per l’ajuntament del Puig, gràcies a un conveni que va signar l’any passat amb el seu propietari, l’ajuntament de València; i l’espectacle anirà a càrrec per segon any consecutiu de les escoles de corda i cant d’estil de La Marina.

Per a la regidora de Festes Maite Sánchez es tracta de celebrar “la festa de la cultura i la identitat valencianes contada pels nostres músics a través de la nostra pròpia i singular manera d’expresar-nos”.

La passejada cívica eixirà des de la plaça de l’Ajuntament a les 9,45 del matí. Representants institucionals, veïnat i amants de la música d’arrel s’aplegaran a l’acollidor jardí de l’ermita per gaudir del tabal, la dolçaina i les danses valencianes. Una vegada acabat l’espectacle, com és tradició, el consistori oferirà un apetitós esmorzar a totes les persones que ho desitgen.

Més endavant, a les 12 del migdia, els visitants podran seguir la ruta El Pas de Jaume I, un agradable recorregut turístic que trasllada el visitant a l’època en què Jaume I va conquerir València.

Durant tot el dia hi haurà activitats infantils a la plaça de l’Ajuntament: parc infantil, tallers, “pequedisco” i, a les sis de la vesprada, orxata i fartons per als més llaminers.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.