El PSPV recorda que la pujada de l’IBI és responsabilitat de l’Ajuntament i no de la revisió catastral

245

El PP-UV ha sol•licitat al Ministeri d’Hisenda la congelació de la revisió catastral durant els pròxims dos anys. Segons el PSPV, es tracta d’una “petició demagògica” que intenta fer creure a la població que l’IBI (la contribució) el grava el Govern central i “d’esta manera desviar l’atenció sobre la seua pròpia irresponsabilitat en l’augment desmesurat i sense precedents que estem sufrint els ciutadans de Catarroja per part dels qui sempre ens estan parlan de rebaixa d’impostos”.
La contribució és un impost que recapta i gasta integrament l’Ajuntament, es tracta d’un impost directe municipal. El que fa que paguem més o menys en cada poble és el gravamen que imposa el Govern municipal de cada Ajuntament, “segons la seua voracitat fiscal”, insisteix el PSPV.

Així, mentre en altres pobles l’Ajuntament baixa el gravamen, no el congela, el PP-UV a Catarroja l’augmenta desmesuradament. En Torrent, han passat del 0’82% en el 2008 al 0’79% en el 2009; en Manises, del 0’70% al 0’68%; en Mislata era del 0’98% i l’han baixat al 0’758% i, en Paiporta, del 0’73% encara l’han baixat al 0’70%.

“A Catarroja, el PP-UV l’ha augmentat del 0’88% fins el 0’91%. No depén del valor catastral sinó del gravamen que l’Ajuntament aplica i el que aplica el PP-UV a Catarroja està desbocat”, asegura el portaveu socialista a l’Ajuntament, Wilson Ferrús.

Per tant, la responsablitat en exclusiva de la pujada de la contribució en el 2008 i en el 2009 “ni és del Ministeri d’Hisenda ni del Papa de Roma”, és exclusivament del PP-UV.

Al nostre poble, la revisió catastral es realitzà en el 2003. Per tant, fins el 2013 no toca fer-ne altra. Ferrús ha explicat que, “si el govern municipal (PP-UV) haguera volgut evitar l’augment desmesurat dels impostos (paguem una mitja de 400 euros per vivenda) haguera pogut baixar el gravamen tal i com li vam proposar els socialistes en tres ocasions: a través d’una esmena quan aprovaren els impostos, a través d’una moció i a través d’una proposta de mesures anticrisi”.

Els socialistes han advertit de que tornaràn a insistir amb altra moció “i les que calga fins que es baixe este impost”. Ferrús ha insistit en què “la contribució ha pujat al nostre poble perquè així ho ha decidit en exclusiva el PP-UV i ells són els únics responsables d’esta situació”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.