El PSPV governarà a Alcàsser en minoria al no acceptar Compromís entrar al Govern municipal

0
202

El passat 13 de juny es va constituir la nova corporació municipal fruit de les eleccions municipals del 24 de maig. La candidata socialista, Eva Zamora, va aconseguir l’alcaldia amb el recolzament del PSPV, de Ciutadans, de Gent d’Alcàsser i de Compromís. Des del PSPV es barallà la idea d’arribar a un gran acord amb la resta de forces polítiques progressistes que havien obtés representació al nou consistori.

Després de moltes reunions amb representants de Gent d’Alcàsser, l’acord amb ells no va poder ser possible, malgrat que programàticament coincidíem en la majoria dels assumptes. La raó no va ser altra que la voluntat d’esta formació de treballar per Alcàsser des de l’oposició. Amb Compromís, pel contrari, segons els socialistes, l’acord pareixia tancat abans de la sessió de constitució de la corporació.

Des de la primera reunió amb la regidora de Compromís i membres del seu partit es visualitzà la predisposició i voluntat d’entrar a formar part del govern municipal. Una vegada analitzat els programes electorals d’ambdues formacions i davant la coincidència de la majoria de les propostes recollides s’arribà a l’acord de què la regidora de Compromís assumiria dins del nou govern municipal les àrees de cultura i política lingüística”, expliquen des del PSPV.

Tot i així, a l’hora de fer el nomenament per part de l’alcaldessa de les diferents regidories, el PSPV es va assabentar que la regidora de Compromís no anava a entrar formar part del govern perquè “no ho tenia clar” pel que es van fer les delegacions de les diferents àrees sense comptar amb Compromís.

Des del PSPV volem aclarir que hem fet tots els esforços perquè a Alcàsser hi haguera un govern de progrés que incloguera a totes les forces de l’esquerra. És la primera vegada, des de fa més de vint anys, que hi ha la possibilitat de fer-ho i, pensem, no podem deixar-la passar”, assenyalen al temps que aseguren no entendre les crítiques de Compromís a la seua gestió “quan ni tan sols portàvem una setmana al govern i quan el tracte amb els partits de l’oposició ha sigut, i seguirà sent, sempre exquisit”.

Tot i així, el PSPV ha deixat clar que estan oberts a continuar raonant per integrar a Compromís i Gent d’Alcàsser al govern municipal i que puguen formar part, en qualsevol moment de la legislatura, del mateix.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.