El projecte 'Via Urbana' de Silla, premiat per la seua innovació en matèria de joventut

680

culturama silla 3El projecte Via Urbana de l'Associació Cultura Urbana de Silla, ha resultat el projecte guanyador de la 3a Edició del Premi Culturama a la Innovació en matèria de Joventut. El dimarts passat, 23 de setembre, es reunia a la seu de Culturama el jurat d'aquesta edició, que va decidir atorgar el premi al projecte liderat per la Regidoria de Joventut del govern de Serafín Simeón.

Durant 3 anys, les polítiques de joventut de l'Ajuntament de Silla han estat triades com a innovadores i han estat publicades en el llibre de bones pràctiques de joventut editat per la Diputació de València. Aquesta vegada han aconseguit estar en el més alt del pòdium.

El premi està dotat amb 800 euros i amb la publicació del projecte en el Llibre de pràctiques innovadores en matèria de Joventut. El lliurament del premi es realitzarà el pròxim dimarts 16 d'octubre, a les 12:30 hores, a la Sala d'Actes del Museu de Belles Arts de València.

Via Urbana va nàixer com a una activitat de cultura urbana a Silla entre l’associació juvenil Silla Bombo Clap i amb el suport de la Regidoria de Joventut d’aquest municipi. Arran de l’èxit es va idear l’expansió a altres pobles per tal que els joves d’aquests pobles foren coordinadors d’activitats als seus municipis amb uns objectius comuns.

La música és un dels principals moviments culturals de la joventut, és l'expressió cultural amb més consum de la gent jove. S’ha detectat que la cultura urbana és una de les tendències que més marca la moda, és una cultura en què els joves s’emmarquen en diferents branques artístiques com poden ser el graffiti, el DJ, el break dance i el rap.

Per aquest motiu es varen realitzar reunions i trobades amb els joves interessats amb la cultura urbana i els tècnics de joventut i així es va idear de posar un nom comú que englobara l’activitat i aquest va ser el de Via Urbana (pel nexe d’unió de la via del tren i la cultura urbana). En aquests moments en el projecte Via Urbana es troben Almussafes, Silla, Sedaví, Catarroja, Massanassa i Algemesí.

A més a més, aquesta setmana, la Comissió Europea mitjançant el programa Erasmus+ ha aprovat el projecte a nivell internacional. Aquest projecte comptarà amb els socis de Lituània, Suècia, Regne Unit, Turquia i Malta els quals ens visitaran dues vegades, una a l’octubre, tot coincidint amb la II Silla Bombo Clap, i altra l’any 2015, en què participaran més de 30 joves d’aquests països en un intercanvi juvenil que es portarà endavant a Silla.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.