El Projecte Emys de solta de tortugues s’amplia, en la seua sexta edició, fins al Barranc de l’Horteta, en Torrent

0
374

proyecto emys,  suelta de tortugas (2)Per sisé any consecutiu, Acció Ecologista-Agró convoca el Projecte Emys, el major voluntariat ambiental del País Valencià per a conservar i protegir poblacions autòctones de tortugues. Enguany, esta iniciativa de ciència ciutadana començarà en el Tancat de la Pipa (Parc Natural de l’Albufera de València), des d’on viatjarà després a la Marjal d’Almenara, la Marjal de Rafalell i Vistabella, el Riu Canyoles, el Barranc del Carraixet i el Barranc de Pelós. A més a més, en esta sisena edició se sumen al Projecte Emys dos nous espais naturals: El Clot de Bailón, ubicat en la Reserva de Fauna Silvestre del Barranc de l’Horteta de Torrent, i el Riu Cautabán, un afluent del Xúquer que discorre per la localitat de Jalance.

Este dimecres, 10 de juny, torna el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró, una iniciativa de ciència ciutadana que durant els seus primers cinc anys de vida s’ha consolidat com el major voluntariat ambiental que es realitza al País Valencià per a conservar i protegir poblacions de tortugues autòctones. Enguany, el Projecte Emys arranca en l’àrea de reserva del Tancat de la Pipa, ubicada en el cor del Parc Natural de l’Albufera de València i on AE-Agró ha aconseguit consolidar una població de tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) i una de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa).

Fins al 20 de juny, els voluntaris del Projecte Emys treballaran pam a pam per a realitzar el seguiment de les dues poblacions de tortugues autòctones que habiten en el Tancat de la Pipa. Després, com en les edicions anteriors, esta iniciativa de ciència ciutadana es traslladarà a la resta d’espais naturals que formen part del Projecte Emys: la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya (Marjal d’Almardà-Almenara), la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell (Horta Nord, València), el Riu Canyoles (La Costera, València), el Pont Sec del Barranc del Carraixet (Horta Nord, València) i el Barranc del Pelós al seu pas pel Club de Golf El Bosque (Xiva, Foia de Bunyol).

A més a més, en esta sisena edició el Projecte Emys també s’estrenarà en dos noves localitzacions: El Clot de Bailón, ubicat en la Reserva de Fauna Silvestre del Barranc de l’Horteta de Torrent (Horta Sud, València), i el Riu Cautabán, un afluent del Xúquer que discorre per la localitat de Jalance (Vall d’Aiora-Cofrents, València).

Des d’AE-Agró volem convidar a tots els amants de la natura a participar en el Projecte Emys, una iniciativa de ciència ciutadana que va ser premiada en 2013 per la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient com Millor Iniciativa de Seguiment i Recuperació d’Espècies i que l’any passat va rebre el guardó internacional de la Federació Francòfona per a la Cria i la Conservació de Tortugues. Tanmateix, tots estos premis no servixen de res si després no podem comptar amb la teua ajuda per a defendre les nostres tortugues autòctones, amenaçades en l’actualitat per la urbanització del seu hàbitat, la contaminació de les aigües i la competència d’espècies exòtiques invasores”, assenyalen des d’Acció Ecologista.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.