El primer taxi elèctric de la Comunitat Valenciana és de Catarroja

0
149

taxi elèctric de catarrojaCatarroja és el primer poble de tota la Comunitat Valenciana que compta amb un taxi elèctric. El vehicle s’ha presentat hui a la Cooperativa Valenciana de Taxistes en un acte al qual ha assistit l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, i la regidora de Comerç, Lorena Silvent.

Javier Pérez és un taxista del poble que duu dedicat a la professió des de 1992 i que gestiona l’empresa Autotaxi L’Horta Sud. Fins ara conduïa un vehicle tradicional, però ha decidit fer un gir ecològic.

El nou vehicle, un Nissan NV-200, és un furgó que no emet cap emissió i per tant no contamina. Té una autonomía de 150 quilòmetres i Javier el carregarà en sa casa de nit, durant unes quatre hores. També podrà fer càrregues parcials en la cooperativa de taxis o en els concessionaris de la marca. En mitja hora aproximadament pot carregar el 80 per cent de les bateries.

Javier creu que és una oportunitat perquè la gent es consciencie i espera que els clients valoren la iniciativa. El vehicle li ha costat uns 25.000 euros i ha comptat amb una subvenció estatal de 5.500. Ell és el primer taxista que ha apostat per un vehicle elèctric, però ja té companys de Catarroja que estan plantejant-se seguir els seus passos i utilizar esta classe de cotxes.

L’ajuntament aposta pels vehicles ecològics

L’ajuntament de Catarroja té un conveni amb l’empresa Autotaxi L’Horta Sud per a utilizar els seus serveis en desplaçaments del consistori en què siga necessari l’ús d’un taxi. A més, l’equip de Govern està estudiant aprovar incentius fiscals per a l’any que ve per a aquells que tinguen un vehicle elèctric.

També s’estudiarà la possibilitat de crear un punt de càrrega al municipi. D’aquesta manera Catarroja es convertiria en el primer poble de l’Horta Sud i un dels pocs a tota la Comunitat Valenciana en proporcionar aquest servei.

En tot cas, l’equip de Govern aposta per esta classe d’energia i per incentivar la utilització de vehicles ecològics que no emeten emissions i que respecten el medi ambient.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.