El Pressupost Municipal per a 2022 creixerà més del 4%

39

Seguretat ciutadana i impuls a la recuperació post-pandèmia. Estos són els eixos fonamentals del projecte pressupostari per a l’exercici del pròxim any, 2022, que l’Ajuntament està estudiant de cara a la seua elaboració, debat i aprovació abans de concloure l’any, i que l’alcalde ha avançat este matí. Una primera anàlisi de les línies pressupostàries d’actuació plantegen un creixement de més del 4% respecte a enguany, ha avançat Joan Ribó, qui ha destacat la importància dels fons europeus Next Generation que, junt amb les aportacions municipals, permetran tirar endavant projectes per valor de més de 100 milions d’euros.

Així mateix, les polítiques municipals per a l’any que ve reservaran un important volum pressupostari, com en els últims exercicis, per a l’atenció social a la ciutadania, i també per a la neteja de l’espai públic. Tal com ha explicat Ribó, “un primer estudi dels pressupostos municipals per a 2022 preveu un creixement fins a 955 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 4,4% respecte a 2021”. També suposa la major xifra de la història de l’Ajuntament de València, i el major esforç inversor, des de la voluntat d’impulsar la recuperació econòmica i social post-pandèmia, “sense deixar a ningú arrere”, tal com ha subratllat el primer edil.

La primera de les pautes, la seguretat ciutadana, es reflecteix en el reforç pressupostari que anirà dedicat a incrementar els efectius policials a la ciutat. Cal tindre en compte que, al llarg del pròxim exercici, la plantilla de la Policia Local de València arribarà a la xifra més alta d’efectius des de fa més de 15 anys, amb la incorporació de més de 230 agents que eixiran de l’última convocatòria realitzada per a proveir places al cos policial local. Les previsions suposen estabilitzar la plantilla de la Policia Local amb una xifra històrica de prop de 1.700 efectius.

Una altra de les línies fonamentals de l’acció de govern de l’any pròxim serà l’increment de les partides destinades a neteja urbana. La Junta de Govern Local va aprovar el mes de juny passat l’increment de crèdit en les aplicacions del nou contracte de Neteja i Recollida de Residus, que entrarà en vigor en 2022. Es tracta d’un contracte per als pròxims 15 anys, el valor global dels quals arriba als 1.325.000.000 €, i que preveu destinar un pressupost anual entre 80 i els 90 milions d’euros (fins ara es dedicaven 75 milions a l’any al mateix servici). La planificació prevista suposa que l’any 2022 el muntant per a esta actuació serà de 80 milions d’euros; en 2023, 85 milions €; i, a partir de 2024, de 90 milions d’euros. En esta mateixa línia, l’alcalde ha destacat també el nou contracte per a la neteja i manteniment dels jardins de la ciutat, que repercutirà també en la millora de la qualitat de vida urbana.

Els fons Next Generation

L’alcalde ha destacat el paper fonamental que tindran per a la recuperació social, econòmica i sanitària les aportacions dels fons europeus Next Generation, que suposen una de les principals novetats del projecte pressupostari per a l’any que ve. “Des de l’Ajuntament de València estem desenvolupant diversos projectes, i volem posar en marxa uns altres més, amb el suport de la Unió Europea, dirigits a impulsar el creixement i la revitalització social i econòmica després de la pandèmia”, ha manifestat l’alcalde. Ribó ha reiterat que la voluntat del Govern Municipal és “avançar cap a una ciutat resilient, sostenible i saludable, amb espais per a viure i conviure”.

Les inversions i actuacions que es podran posar en marxa a la ciutat gràcies a les aportacions conjuntes de l’Ajuntament i dels fons Next Generation suposaran al voltant de 100 milions euros. “Això implica un nou cicle post-pandèmia dirigit a revitalitzar l’economia de la ciutat, i a dirigir-la cap a una economia més verda i més sostenible, tal com estableixen les pautes que s’indiquen des de la Unió Europea”, ha afirmat l’alcalde.

Ribó ha destacat, finalment, que el projecte de Pressupostos per a 2022 contínua en la senda iniciada des del mandat 2015-2109, i continuada en el mandat actual, de reduir progressivament el deute municipal per a disposar d’uns comptes públics sanejats que, sobretot, siguen capaços de fer front a les noves exigències de sostenibilitat i desenvolupament a les quals estan abocades a donar resposta les ciutats del segle XXI.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.