El president de al Diputació i a la diputada d'Igualtat condemnen els assassinats de Conca i Serra

622

La diputada provincial d’Igualtat, Isabel García, ha manifestat aquest matí, en nom de la Diputació de València, una condemna explícita contra els assassinats per violència de gènere ocorreguts recentment a Conca i anteriorment a Serra. Aquestes declaracions es sumen a la manifestació del president, Jorge Rodríguez, que ha transmès la seua solidaritat cap a les famílies i les amistats de les tres víctimes de la violència masclista.

Laura del Hoyo, una de les dues víctimes trobades a Conca, vivia a Xirivella, municipi d’on és regidora la diputada provincial, des de feia un any i mig.

Isabel García és responsable de l’Àrea d’Igualtat, una delegació creada pel president de la nova Diputació, Jorge Rodríguez, i el primer objectiu de la qual és fer un diagnòstic de la situació actual a la província i procedir a la formació, en matèria de violència de gènere, dels regidors d’Igualtat i tècnics d’aquestes àrees, i també realitzar programes amb la joventut.

Segons García, “cal abordar aquest problema des de la sensibilització i la voluntat política, a més de reposar les ajudes a les dones que pateixen l’assetjament de les seues parelles i exparelles perquè tinguen els mitjans de protecció i d’emancipació que necessiten”.

La diputada d’Igualtat ha insistit en la gravetat del tema “perquè ja hem d’anomenar a les coses pel seu nom, no cal parlar de morts sinó d’assassinats”.

Primeres reunions de la delegació d’Igualtat

Isabel García ha anunciat que està previst mantindre una primera reunió amb els col·lectius de feministes de València, el mes de setembre, per a concretar un paquet de mesures contra la violència de gènere als municipis de la província.

Isabel García ha asseverat que “des de la Diputació reclamarem un pacte d’Estat contra la violència de gènere”.

Finalment, la diputada d’Igualtat ha recordat que “és important que les dones que tinguen el menor indici de patir violència de gènere han de posar-se en contacte amb el 016 o acudir a la Policia o als seus ajuntaments, perquè encara que hi ha molt de treball per avançar en aquesta matèria, també cal ser conscients que de les últimes víctimes cap d’elles no havia presentat cap denúncia”.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.