El pregó a càrrec del Cercle d’Art Foios donarà el tret d’eixida a una setmana plena d’actes festius

0
303

El divendres 12 d’agosto, Foios viurà el començament de les seues Festes Majors. Amb el Gran Pregó de Festes que, aquest any, és a càrrec del Cercle d’Art Foios per la celebració del seu XVé aniversari i pel foment de les arts plàstiques, donaran començament els dies grans del municipi. En acabar el pregó, que començarà a les 20.00 hores, hi haurà una traca correguda i focs d’artifici.

Des d’aleshores fins el 18 d’agost, Foios viurà tota una sèrie d’actes festius, religiosos i lúdics organitzats pels Quints de Sant Antoni Abad, les Filles de Maria, la comissió de la Mare de Déu d’Agost, la de la Mare de Déu del Patrocini, la Clavaria del Crist del a Sang i l’Ajuntament de Foios.

El mateix 12, a les 21.00 hores, es farà la baixada del Crist de la Sang a càrrec dels clavaris i, a les 22.00 hores, torrà als carrers del poble i sopar popular a la Plaça. L’Ajuntament posarà a disposició llenya, arena i brasers per arribar amb forces a la mitjanit quan començarà l’actuació de l’espectacular Orquestra Zeppelin Band. Al finalitzar, Xaranga A Banda de la Banda.

El dissabte és el dia dels Quints. A les 20.30 hores, trasllat de la imatge de la Inmaculada Concepció fins al domicili de la Festera Major. Al trasllat també participaran les Filles de Maria. En acabar, els Quints repartiran els entrepans en el carrer la Unió a tot aquell que prèviament haja adquirit el seu tiquet el dia de l’apuntà. Al voltant de les 23.30 hores entrarà en acció un monologuista i, passada la mitjanit, començarà la macrodiscomòbil amb el DJ AlBelmont i el seu soci Alonso Torres.

El diumenge, a les 11.30 hores, començarà l’arreplegà de cada festera de les Filles de Maria acompanyades de la CAM Santa Cecília de Foios. Aniran fins a la Plaça de La Creu on tots junts acompanyaran a la Mare de Déu fins a l’església on es farà la solemne missa per celebrar la festa de la Inmaculada Concepció cantada per el Centre Junior MD de Foios.

A les 14.00 hores, mascletà a càrrec del pirotècnic José Luis Matoses que tindrà lloc al pàrquing del Sector Sud. De vesprada, arreplegà de les festeres acompanyades una vegada més de la CAM Santa Cecília de Foios per anar totes juntes a la processó de la imatge de la Inmaculada Concepció pel recorregut de costum, junt amb els tabals i les dolçaines, la Banda de Música C.A.M Santa Cecilia de Foios, i tota la gent del poble que es vullga sumar.

A les 22.30 hores, al finalitzar el trasllat de la Mare de Déu d’Agost, es repartirà el sopar (cassoleta d’embotit amb tomata) per a tots aquells que s’hagen apuntat prèviament. A la mitjanit, actuació de l’Orquestra Bákara. Després, una discomòbil per al poble a l’estil del 9 d’octubre.

El dilluns al migdia, els festers de la Mare de Deu d’Agost comencen amb el trasllat de la imatge fin a l’esglèsia i missa major. A les 14.00 hores, mascletà i de vesprada, processó culminada amb focs d’artifici. A poqueta nit començarà la tradicional Gran Nit de Paelles de les Festes de Foios i, a la mitjanit, començarà l’espectacle que va a donar l’orquestra La Tribu.

El dimarts 16 d’agost, dia de Sant Roc, arrancarà a les 12.30 hores amb una solemne missa i, a les 20.30 hores, una processó en honor al sant amb l’acompanyament de la banda de música de la CAM Santa Cecília de Foios.

Al finalitzar el trasllat de la Mare de Déu del Patrocini, sopar de pà i porta a la Plaça del Poble i a les 23.30 hores, Concurs de Disfresses, des del Parc Rei En Jaume fins a la Plaça del Poble. Hi haurà premis per a les Disfresses otorgats pels patrocinadors. En acabar, actuació de l’orquestra Guarida i, al descans, lliurament dels premis.

El dimecres 17 d’agost és el torn de la Mare de Déu del Patrocini. A les 11.00 hores s’instalarà un gran parc infantil a l’Albereda i a les 11.30 hores, començarà el trasllat de la imatge de la Mare de Déu del Patrocini a l’església que continuarà amb una missa al migdia. A les 13.00 hores, aperitiu a l’Albereda i, a les 14.30 hores, espectacular globotà.

Ja per la vesprada, a les 20.00 hores, processó de la Mare de Déu del Patrocini que recorrerà l´itinerari de costum i, a les 22 hores, repartiment del sopar Patro´s Burguer i festa de la cervesa. A la mitjanit, actuació del grup Vértigo i, després, xaranga per tot el poble.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here