El PP rebutja una moció de Compromís per a crear una comissió especial que evite les contractacions “a dit”

1 lecturas

Compromís per Paterna va presentar ahir en el Ple de l’Ajuntament de Paterna una moció en la que es plantejava la creació d’una comissió especial formada per tècnics municipals i representants sindicals, polítics i un representant del Consell de Participació Ciutadana que establisca un barem objectiu per a adjudicar els llocs de treball, de forma que no es puguen fer contractes a dit a amics i coneguts o a persones afins. La moció no va ser aprovada per la negativa del grup popular.
Segons ha denunciat Compromís, el govern municipal del PP de Paterna s’ha oposat a constituir esta comissió adduint que ja n’hi ha suficients comissions amb este objectiu. En la seua opinió, amb esta negativa, “l’Ajuntament tindrà les mans lliures per a contractar a qui vulgui”, tal com va destacar anit la regidora de Compromís per Paterna Cristina Domingo.

La proposta del grup municipal pretenia garantir la transparència en la contractació de personal dels projectes que l’Ajuntament de Paterna ha de gestionar en diversos àmbits com ara per a les obres finançades pel Govern central, per a obres a càrrec de la SUMPA i per a la SML, l’empresa pública municipal.

L’Ajuntament ha aprovat una clàusula que permet que el 50% de totes les contractacions es faran a parats de Paterna, però l’únic requisit que ha plantejat el Govern municipal és que els treballadors vagen al SERVEF. Per a Compromís per Paterna, eixa és una condició necessària, però no suficient. Segons va defensar ahir Domingo “estos treballs han d’adjudicar-se a partir d’un barem objectiu que tinga en compte els criteris de capacitat d’exercir el lloc i el de la situació personal i familiar dels demandants d’ocupació”.

Des de Compromís han denunciat que el PP s’ha negat a establir este barem però, a més, està posant traves a la difusió de les ofertes de treball. L'accés al treball públic es regix pels principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, que han d'aplicar totes les entitats del sector públic estatal, autonòmic i local, segons l'estatut bàsic de l'empleat públic.

A més, s’estableix que les administracions públiques, entitats i organismes seleccionaran el seu personal (funcionari i laboral) per mitjà dels procediments de publicitat, transparència, imparcialitat, independència i agilitat però, segons el grup de l’oposició, el PP de Paterna ha incomplit el supòsit de publicitat ja que només ha publicat les ofertes de treball de la nova empresa municipal en el tauler d'edictes de l'Ajuntament, “i açò és absolutament insuficient”.

La portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha manifestat este matí que “els nous llocs de treball haurien de publicar-se en el Butlletí Oficial de la Província, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i, si és el cas, en altres diaris oficials o en el periòdic oficial de l'administració interessada, tal com marca la legislació”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí