El PP rebutja distribuir les partides de Turisme per a subvencionar festes de Catarroja, Torrent, Meliana, Moncada i Paterna

0
78
Bankia

El PP ha tornat a rebutjar en les Corts Valencianes les esmenes del grup parlamentari Compromís als pressupostos de Turisme de 2011. Com l’any passat, el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha tornat a defensar una redistribució de partides “poc clares” d’eixa Conselleria per ajudar a les festes de l’Horta Nord i Sud. En concret, de Catarroja, Torrent, Meliana, Moncada i Paterna.
Les esmenes van ser proposades pels grups municipals i col·lectius locals del Bloc en estos municipis per a promocionar les festes dels pobles. Segons Morera, “una forma important de donar a conèixer la riquesa dels nostres pobles és mitjançant les seues festes. Els actes que se celebren en els pobles de l’Horta Nord i Sud tenen un atractiu turístic de sobra i això pot atraure visitants que poden aportar molt a les economies locals. Nosaltres apostem per això, però el PP prefereix seguir organitzant festes per a ‘pijos’ de fora, la qual cosa lamentem profundament”.

Morera ha recordat que des del Bloc en l’àmbit local com des de Compromís a les Corts Valencianes, “continuarem defensant la importància que tenen les festes i el seu potencial turístic i per això volem dir als col·lectius festius de l’Horta Nord i Sud que amb Compromís poden comptar perquè nosaltres creiem i valorem el que fan”.

El grup de Compromís proposava subvencionar les Falles de Catarroja amb 30.000 euros, els mateix que destinaven a la festa de Moros i Cristians del municipi i altres 20.000 euros per a les Festes de Sant Pere. A Torrent, proposaven subvencionar les festes de Sant Antoni (10.000 euros), la Entrà de la Flor (20.000 euros), les Falles (30.000 euros), la Setmana Santa (30.000) i els Moros i Cristians (50.000 euros més).

A l’Horta Nord, els beneficiaris de la proposta de Compromís eren la Fira Agrícola i del Comerç de Meliana, amb 10.000 euros, les clavaries i festes populars de Moncada, amb 50.000, i la Cordà de Paterna amb altres 50.000 euros.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here