El PP en Les Corts rebutja les esmenes de PSPV i Compromís per construir el Ciutat de Cremona i el centre de salut

0
57

L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García, ha denunciat la decisió de la Generalitat de deixar sense pressupost la construcció del col•legi públic Ciutat de Cremona i el centre auxiliar de salut. Les esmenes als Pressupostos de 2013 presentades pels grups socialista i de Compromís en aquest sentit han sigut rebutjades per la majorida del PP a Les Corts Valencianes.
Segons García, aquesta decisió implica que “els dos projectes més importants per a Alaquàs, per tractar-se de necessitats bàsiques per als veïns, no seran construïts en l’any 2013”.

La primera edil ha instat al president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, a abandonar la seua política de discriminació cap al municipi i fer realitat els compromisos dels consellers d’Educació i Sanitat, que en el seu dia es van comprometre amb la ciutadania d’Alaquàs a construir el col•legi públic Ciutat de Cremona i el centre auxiliar de salut.

Vuit anys de reivindicacions

L’alcaldessa d’Alaquàs i els diversos col•lectius implicats en aquestes reivindicacions històriques han treballat en els últims anys per aconseguir aquests projectes. La construcció del col•legi Ciutat de Cremona és una de les majors reivindicacions. Fa ara un any, l’actual consellera d’Educació, MªJosé Català, es va comprometre amb la primera edil i la comunitat educativa del centre escolar, a licitar la construcció abans de finalitzar el primer semestre del 2012. Des d’aleshores no hi ha hagut cap resposta al respecte.

Pel que fa a Sanitat, l’alcadessa i la Plataforma per la Sanitat Pública d’Alaquàs, constituïda l’any 2009 arran de les mancances en serveis sanitaris de què disposa la ciutat, van aconseguir en l’última reunió mantinguda amb el conseller de Sanitat, el seu compromís de construcció del centre auxiliar de salut. La reunió es va produir en l’últim trimestre de l’any 2011, sense que des d’aleshores s’haja obtingut resposta.

“El PP pierde la última oportunidad de cumplir sus compromisos”

Para el PSPV de Alaquàs, el Gobierno valenciano ha perdido la “última oportunidad que tenía de cumplir con el compromiso dado por sus máximos dirigentes a los vecinos de Alaquàs, tanto en materia de salud con la construcción del centro auxiliar, como en educación con la construcción del colegio Ciutat de Cremona”.

Los socialistas han recordado que los consellers responsables de estas áreas fueron los que dieron su palabra de incluir estos dos proyectos en los presupuestos de 2013. Una representación del AMPA del Colegio Ciutat de Cremona, acompañada de la alcaldesa de Alaquàs y secretaria general de la Agrupación Local del PSPV-PSOE asistieron a la sesión parlamentaria para exigir estas reivindicaciones.

“Durante años hemos tenido que escuchar las mentiras y los intentos de manipulación del PP de Alaquàs sobre la responsabilidad de que estos dos proyectos no estuvieran en marcha, los procesos administrativos para la cesión de ambos espacios. Pero al final el tiempo ha puesto en evidencia sus planteamientos y ha sacado a la luz pública sus intentos de engaño, porque aquí los únicos que dan la espalda a Alaquàs son los dirigentes de su partido”, han criticado los socialistas de Alaquàs.

“Pons, Ciscar i Català, han mentit a la comunitat educativa del Ciutat de Cremona”

D’altra banda, l’esmena de Compromís demanant la inclusió del projecte de construcción del col•legi Ciutat de Cremona en els Pressupostos de la Generalitat del 2013 ha estat desestimada amb els vots en contra dels diputats del PP en Les Corts.

L’esmena de Compromís sobre el projecte de construcció del Ciutat de Cremona era la més important de les tres presentades que afectaven directament a Alaquàs. En les altres dues esmenes presentades pel grup parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes es demanava la construcció del centre auxiliar de salut i la posada en marxa del Museu
Castell d’Alaquàs.

Les tres esmenes que afecten a Alaquàs, suposaven una inversió total de mes de 6.000.000 d’euros per al poble i estaven incloses dins de les 1058 presentades pel grup parlamentari de Compromís, i que beneficiaven a totes les comarques valencianes. Totes aquestes esmenes han estat*rebutjades amb els vots del PP en les Corts Valencianes.

Segons el regidor a l’Ajuntament d’Alaquàs, Vicent Forment, “aquesta decisió demostra, a les clares, la manca de compromís i sensibilitat dels representants del PP per defensar els interessos del nostre poble i especialment el poc pes polític i nul•la capacitat de mediació del portaveu popular a Alaquàs, Pepe Pons, qui ni tan sols ha aconseguit convèncer als seus companys de partit”.

Per a Forment, tant Pons, com el vicepresident del Consell, Jose Ciscar, i la consellera d’Educació, Mª José Català, “han mentit a la comunitat educativa del Ciutat de Cremona ja que els varen prometre una construcció imminent del col•legi i ara voten en contra d’incloure al pressupost de la Generalitat els diners necessaris per a fer-ho possible”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.