El Ple debatirà dedicar un carrer al mestre Salvador Martínez Torres, represalitat per haver sigut alcalde durant l’any 1936

0
60
Bankia

El Bloc d’Alboraia ha presentat una proposta per al pròxim Ple Municipal Ordinari, per a què s’acorde dedicar un carrer al mestre Salvador Martínez Torres, represalitat per haver sigut alcalde durant l’any 1936.
La moció presentada per la regidora del partit valencista i d’esquerres, Àngels Belloch, recorda que el mestre va ser inhabilitat per a l’exercici de la seua professió durant 21 anys de la seua vida.

En aquest sentit, la petició concreta és que es dedique un carrer a don Salvador Martínez Torres, i que es rotule, “Mestre i alcalde Salvador Martínez”, o el que decidisca la família i que el Ple aprove la moció com a senyal de reconeixement a una persona digna, honrada i justa, que mai hauria d’haver sigut apartada de la seua professió per motius ideològics.

El Bloc també recorda que l’any 1960, i per l’acció prèvia de l’alcalde José María Roig, don Salvador Martínez Torres va poder tornar a exercir com a mestre nacional, si bé va morir al poc de temps, concretament l’any 1966, quan estava destinat a Alfarp.

Per això, Àngels Belloch diu que els actuals regidors i regidores del Ple Municipal d’Alboraia, “però també els que ens han precedit i els que ens succeïran, tenim el deure de reconéixer aquesta persona, don Salvador Martínez Torres. Es tracta d’un home que va lluitar per la llibertat, la igualtat i la democràcia en el nostre poble, per dur endavant la gestió municipal com a representant de l’ajuntament legalment constituït, i que precisament per això va pagar un preu molt alt: la inhabilitació per a l’exercici de la seua professió pública, mestre”.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here