El ple de Paiporta aprova un pla d’autoprotecció i reubicació de venta no sedentària al Mercat Municipal

0
129

La corporació municipal de l’Ajuntament de Paiporta va aprovar en l’últim ple, a proposta de la regidoria d’Ocupació i Comerç, el Pla d’Autoprotecció i Reubicació del mercat de venda no sedentària de la localitat, és a dir, el mercat ambulant. Aquest pla recull una sèrie de mesures de seguretat i estableix protocols en cas d’emergència que, segons el regidor de l’àrea, Vicent Ciscar, eren “necessaris de cara a la reinstal·lació del mercat”, que en març va tornar a la seua ubicació tradicional, en l’entorn de la plaça Cervantes.

pla protecció mercat paiportaEl pla “contempla aspectes necessaris, sempre pensant en la seguretat del veïnat que viu a l’emplaçament del mercat, la clientela, i les venedores i venedors”, segons va explica Ciscar en el ple del passat dijous. El pla, que és complementari a l’ordenança municipal que regula el mercat, conté un pla d’evacuació, i plans d’actuació front a diferents eventualitats, com puguen ser incendis, vent, accidents personals, altercats o robatoris.

També proposa la ubicació de les senyals del pla, del punt de trobada en cas d’incidència greu, i la reubicació d’algunes parades del carrer Convent en altres emplaçaments per deixar aquesta via lliure per a l’accés de vehicles d’emergències. Així mateix, fa una proposta d’ubicació de nous venedors, que s’han incorporat al mercat ambulant mentre es trobava a la ubicació provisional de l’entorn de la Plaça 3 d’Abril.

El pla ha estat revisat per tot els membres de la comissió de comerç, que han aportat propostes que finalment s’han inclòs, i s’ha donat a conèixer als propis comerciants del mercat. També contempla idees per millorar l’activitat comercial del mercat i l’entorn, com són la instal·lació de jocs infantils desmuntables, una àrea d’aparcament per a compradors, l’ampliació d’horaris, i accions de comunicació, entre d’altres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here